Engellilerin Bir Günlük Askerlik Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Engellilerin Bir Günlük Askerlik Heyecanı

Engellilerin Bir Günlük Askerlik Heyecanı

Karaman'da 33 engelli, düzenlenen törenle bir günlüğüne asker olmanın sevincini yaşadı.

12.05.2014 17:48

Karaman'da 33 engelli, düzenlenen törenle bir günlüğüne asker olmanın sevincini yaşadı.

Aileleriyle, İl Jandarma Komutanlığı'na gelen engelliler, bir günlük temsili askerlik için, askerlerin yardımıyla elbiselerini giyerek, tören alanında yerlerini aldı.

Törende konuşan Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Mustafa Akış, gençlerin bu güzel vatan için gerektiğinde canını seve seve feda edeceği inancında olduğunu söyledi.

Gençlerin, kardeşleri ile and içtiğini ifade eden Akış, şunları kaydetti:

"Gençlerimize bugün kısa da olsa, kutsal askerlik mesleğini tattırabilmek, onları şanlı Türk ordusunun şerefli birer neferi olarak aramıza almak bizi son derece mutlu etmektedir. Gençler, bugün birliğimize katıldınız, kayıtlarınız yapıldı. Karavanadan yemek yediniz. And içme töreninden sonra da silah arkadaşlarınızla vedalaşarak terhis edileceksiniz. Sizler de diğer vatan evlatları gibi şehit kanlarıyla süslenmiş al bayrak ve silah üstüne ellerinizi koyup, birer kardeş olarak arkadaşlarınızla birlikte and içtiniz."

Konuşmaların ardından, yemin eden temsili askerlere protokol üyeleri tarafından terhis belgeleri verildi.

Törene, Karaman Valisi Murat Koca, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, İl Genel Meclisi Başkanı Celalettin Güngörer, AK Parti İl Başkanı Kerim Dereli ve engelli yakınları katıldı. - Karaman

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Engellilerin Bir Günlük Askerlik Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement