Engelli ve Kadın Hakları Paneli - Son Dakika
Güncel

Engelli ve Kadın Hakları Paneli

Engelli ve Kadın Hakları Paneli

Esenler Belediyesi Konferans Salonu'nda 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle düzenlenen panelde, engelli ve kadın hakları masaya yatırıldı.

13.12.2012 09:31  Güncelleme: 12:09

Esenler Kaymakamlığı İlçe İnsan Hakları Kurulu tarafından 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle "Engelli ve Kadın Hakları" konusunda bir panel düzenlendi. Esenler Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen panele; Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya, İlçe Emniyet Müdürü Zülküf Atılgan ve çok sayıda engelli ile aileleri katıldı.

Panelden önce konuşan Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya, insan haklarının önemine dikkat çekti. Modern zamanlarda insan hakları konusunda çok büyük problemlerin kalmadığını söyleyen Çetinkaya, tüm dünyada bu alanda bir eksikliğin söz konusu olmadığını belirtti. Geçmişten günümüze kadar insan hakları kavramının büyük değişim gösterdiğini anlatan Çetinkaya, "Bugün insan hakları konusunda geldiğimiz nokta çok önemli" dedi.

Çetinkaya'nın ardından konuşan Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu ise; 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'ne vurgu yaparak konuşmasına başladı. Böyle bir günde gerçekleşen panelle insan haklarının bir kez daha dile getirildiğini ifade eden Madenoğlu, "Biz istedik ki böyle bir günde hanım ve engelli kardeşlerimiz bildikleri hakları bir kez de panelistlerden duysunlar. İlçemizin bazen çok hızlı, bazen de monoton geçen hayatına bir katkı sunalım istedik" dedi.

ŞİDDET, YOKSUL VE EĞİTİMSİZLERE HAS DEĞİL

Her insanın haklarını bilmesi gerektiğini söyleyen Madenoğlu, "Hakkınızı başkasının vermesini beklemek yerine eğer bir ihlal varsa hakkınızı almak gibi bir görevle karşı karşıya kalabilirsiniz" diye konuştu.

Madeoğlu'nun konuşmasının ardından gazeteci Şükrü Şahin'in moderatörlüğündeki panele geçildi. Panele konuşmacı olarak Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'nde görevli polis memuru Dilek Yüksek, "Kadın hakları ve Kadına Şiddet" konusunda düşüncelerini dile getirirken İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Müdürlüğü'nde (İSÖM) görevli Avukat Fatma Tokaç ise; "Engelli hakları" konusunda dinleyicilere bilgi verdi .

Tokaç, engelliler ile ilgili yeni yasa ve yönetmelikler hakkında katılımcılara bilgi verdi. Özürlülerin çoğunun kendilerine tanınan haklarını bilmediği için zor şartlar altında yaşadıklarını belirten Tokaç, haklarının bilincinde olan engellilerin toplum içinde yaşamasının daha kolay olacağını söyledi.

Panelde konuşan polis memuru Dilek Yüksek de kadına şiddetle ilgili barkovizyon gösterimi eşliğinde yaptığı sunumunda şiddete maruz kalanların genellikle kadınlar olduğuna dikkat çekti. Şiddeti uygulayanların ise çoğunlukla erkekler olduğunu vurgulayan Yüksek; kıskançlık ve kadını kontrol etme isteğinin şiddetin belli başlı nedenleri arasında gösterildiğini ifade etti. Şiddetin zengin, fakir ayırt etmeden herkesin başına gelebileceğini belirten Yüksek, "Şiddet, yoksul ve eğitimsizlere has değildir" dedi. Fiziksel, psikolojik, cinsel ve ekonomik şiddet olmak üzere her türlü şiddete karşı kadınların ne yapması gerektiğini bilmelerinin önemli olduğunu söyleyen Yüksek, kadın hakları konusundaki yasal düzenlemeleri de anlattıktan sonra konuşmasını tamamladı. Panel, dinleyicilerden gelen soruların cevaplanmasıyla sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Engelli ve Kadın Hakları Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement