Engelli-Engelsiz El Ele Satranç Turnuvası - Son Dakika
Güncel

Engelli-Engelsiz El Ele Satranç Turnuvası

Engelli-Engelsiz El Ele Satranç Turnuvası

Türkiye'de ilk kez yapılan Engelli-Engelsiz El Ele Satranç Turnuvası'nı İstanbul Barosu kazandı.

05.11.2012 11:43

Bakırköy Belediyesi tarafından Türkiye'de ilk kez Bakırköy Belediyesi Sanat Evi ve Kent Müzesi'nde düzenlenen "Engelli-Engelsiz Satranç Turnuvası"nı İstanbul Barosu kazandı.

Açılış hamlesini Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen'in yaptığı turnuvaya Altı Nokta Spor Kulübü, Bakırköy Görme Engelliler Spor Kulübü, İstanbul Barosu ve İstanbul Tabip Odası takımları katıldı.

Türkiye Satranç Federasyonu İstanbul İl Temsilciliği'nin teknik desteğiyle gerçekleştirilen ve Başhakem Mehmet Çetin ve Hakem Gökhan Hışman nezaretinde yapılan turnuvada İstanbul Barosu 6 puanla birinci alırken ikinci İstanbul Tabipler Odası 3 puan, üçüncü İstanbul Görme Engelliler Spor Kulübü 2 puan kazandı.

Dereceye giren takımlara Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen tarafından kupa ve madalya verilirken turnuvaya katılan tüm satranç sporcularına BAKKART , Bakırköy Belediye Tiyatroları'ndan tiyatro bileti ve çeşitli firmaların hediyeleri de sunuldu.

İstanbul Barosu turnuvada İstanbul Tabip Odası'nı 5-1, Altınokta Spor Kulübü'nü 6-0,İstanbul Görme Engelliler Spor Kulübü'nü de 4.5-1.5 yendi.

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, Türkiye'de ilk kez bu turnuvaya Bakırköy'ün ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek önümüzdeki aylarda çok daha büyük katılımlı hatta Guinnes Rekorlar Kitabı'na girebilecek satranç turnuvasını da Bakırköy'de yapmak istediklerini dile getirdi.

Öte yandan 1998 yılında Van Gevaş'ta gazi olan ve turnuva için Adana'dan gelen İbrahim Dal ve 15 yaşındaki kas hastası Handenur Şahin azimleriyle turnuvayı izleyenlerin ilgi odağı oldu.

Ayrıca turnuvanın sonunda tüm sporcular, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, Bakırköy Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Meltem Ünal Erzen ve organizasyon komitesi turnuvaya adını veren el ele tutarak dostluk mesajı da verdiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Engelli-Engelsiz El Ele Satranç Turnuvası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement