Engelli Çocuklar Alanya İtfaiyesini Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Engelli Çocuklar Alanya İtfaiyesini Ziyaret Etti

Engelli Çocuklar Alanya İtfaiyesini Ziyaret Etti

Alanya İtfaiyesi ve Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi'nin ortaklaşa düzenlediği etkinlik ile Engelsiz Yaşam Merkezinde eğitim alan engelli çocuklar ve ebeveynleri Doğal Afetler ve Yangınlar hakkında bilgi edinmek ve uygulamalı olarak görmek için Alanya Belediyesi İtfaiyesini ziyaret ettiler.

11.07.2013 01:01

Alanya Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Oral tarafından doğal afetlerde nereden yardım alacakları ve neler yapmaları gerektiği hakkında bilgi alan çocuklara basitleştirilmiş bir şekilde İtfaiyenin asıl görevlerinden olan yangın ve kurtarma hakkında bilgi verilerek yangın söndürme işlemi uygulamalı bir şekilde gösterildi.

Engelli çocuklar, Alanya İtfaiyesi personeli nezaretinde itfaiye merdiveni ile havaya kaldırılıp, itfaiye araçları ile tanışması sağlandı.

Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, ''Çocukların gündelik hayatta karşılaştıkları ancak tam olarak algılayamadıkları itfaiye araçlarını ve itfaiyecileri tanımaları, temel görevleri hakkında bir bilgi edinebilmeleri ve keyifli bir gün geçirmeleri için çocuklarımızı Alanya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne getirdik , yangın, deprem gibi afetlerde engelli çocuklarımızın herkesten daha fazla yardıma ihtiyacı olacağından onların bizleri tanıması acil durumlarda temel hayat kurtarma bilgilerine sahip olması çok önemli bir konudur."denildi.

Ziyaretin sonunda itfaiye binasını gezen engelli çocuklar yaptıkları itfaiye maketini, itfaiye Müdürü Mehmet Oral'a hediye ettiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Engelli Çocuklar Alanya İtfaiyesini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement