Engelli Basketçilere Gaziantep Sahip Çıktı - Son Dakika
Güncel

Engelli Basketçilere Gaziantep Sahip Çıktı

Engelli Basketçilere Gaziantep Sahip Çıktı

Asım Güzelbey'in "Şampiyonluk Yemeği" ile başlayan destek her geçen gün artarak devam ediyor.

20.06.2013 11:38

Bölgesel Tekerlekli Sandalye Basketbol Liginde üstün bir performans göstererek Garanti Bank Birinci Ligi'ne yükselen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Basketbol Takımı'na Gaziantep halkı sahip çıktı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'in "Şampiyonluk Yemeği" ile başlayan destek her geçen gün artarak devam ediyor.

Güzelbey'in Sahan Restorantta verdiği şampiyonluk yemeğinin ardından Başkan Güzelbey'e şampiyonluk kupasını veren Bedensel Engelli Tekerlekli Basketbol Takımı, bir sürpriz daha yaparak Başkan Güzelbey'e kendisinin yer aldığı takımın toplu fotoğrafını hediye ettiler.

Daha sonra Gaziantep Valisi Erdal Ata'yı, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın'ı, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'nu ve Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan'ı ziyaret eden tekerlekli sandalyeli basketbolcuları, kentin desteğini almaya devam ediyor.

BİRİNCİ LİG SANDALYELERİ VALİ'DEN

Düşük bütçe ile büyük işler başardıklarını vurgulayan Vali Erdal Ata, bu başarının göz ardı edilemeyeceğini söyledi. Bundan sonraki süreçte engelli basketbolculara daha çok destek verileceğini belirten Ata, takımın birinci ligdeki mücadelelerinde kullanacakları sandalyelerinin valilik olarak kendilerinin yaptıracağını söyledi. Vali Ata, bu başarının elde edilmesinde rol oynayan herkese teşekkür etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey de, bu başarıyı hak eden basketbolculara prim vereceklerini ifade ederek, "Gaziantep'i çok iyi temsil ettiler. Gerçekten engelli bir insanın neler yapabileceğini gösterdiler. Hepsini tebrik ediyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte de aynı başarıyı gösterip Gaziantep'i layıkıyla temsil ederler." değerlendirmesini yaptı.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise, kentimizi birinci lige çıkaran ekibi kutladığını ve engelli basketçilere yeni bir tesis yaptırdıklarını kaydetti. Fadıloğlu, böyle engelli insanların bu başarısının herkese örnek teşkil etmesini gerektiğini vurguladı.

BAŞARININ ALTINDA GÜZELBEY'İN İMZASI VAR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Basketbol Takımı Koordinatörü Hulusi Kalender ise, 5 yıl önce çıktıkları yolda çok mağlubiyetler aldıklarını, sayısız basketler yediklerini ama yılmadan ve usanmadan mücadele ettiklerini söyledi.

Kenarda ve evinde oturan engelli arkadaşları bir araya getirip bir takım oluşturduklarını, liglerin başlamasına 15 gün kala müracaatta bulunup lige dahil olduklarını anımsatan Kalender, "Bizim yaptığımız her başarılı işlerin altında Sayın Başkanımız Asım Güzelbey'in imzası vardı. Bu bizim için çok önemliydi. Çünkü bazen antrenman sahası dahi bulamıyorduk. Anayasanın 10. maddesinde her ne kadar pozitif ayrımcılık olsa dahi, bizim için binaları kullanmak, gecelerin 8'ne kadar antrenman sahası beklemek zor oldu. Gece saat 12'de başkanımızın sağladığı imkanlarla evlerimize gelerek bu başarıyı elde ettik." diye sitemini dile getirdi.

Bir insanın hayatta engelli olmasının çok zor olduğunu vurgulayan Kalender, bu insanın spor yapmasının da zor olduğunu, üzerine bir de tekerlekli sandalye ile spor yapmasının hayatı daha da zorlaştırdığını belirtti.

Basketbol oynayan sporculara aynı zamanda istihdam sağladıklarını, bir çoğunun şirketlerde görev aldığını geri kalan kısmının ise kendi atölyelerinde çalıştığını ifade eden Hulusi Kalender, 25 yaşından sonra insanları sporcu yaptıklarını belirtti.

Bedensel engelli basketbolcular, bir araç ile şehir turu yaptıktan sonra hayvanat bahçesi gezisi ile şampiyonluğun tadını çıkardılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Engelli Basketçilere Gaziantep Sahip Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement