Engelleri Aşıp Çocuk Sahibi Oldular - Son Dakika
Güncel

Engelleri Aşıp Çocuk Sahibi Oldular

Engelleri Aşıp Çocuk Sahibi Oldular

Adana'da 2.5 yıl önce sosyal paylaşım sitesinde tanışıp evlenen engelli çiftin çocukları oldu.

24.03.2013 11:41  Güncelleme: 09:42

Adana'da 2.5 yıl önce sosyal paylaşım sitesinde tanışıp evlenen, doğuştan kas hastalığı nedeniyle yüzde 92 engelli 39 yaşındaki Çilem Bulut ve aynı hastalık yüzünden koltuk değneğiyle yürüyebilen sınıf öğretmeni 33 yaşındaki Hüseyin Bulut'un kız bebekleri oldu.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde 7 aylıkken 900 gram ağırlığında sezaryenle dünyaya gelen ve kuvöze konulan bebeğe, 'Gülse Şirin' adı verildi.

Nörolojik bir rahatsızlık olan Spinal Muscular Atrophy (SMA) hastalığı nedeniyle tekerlekli sandaye mahkum yaşayan Adanalı Çilem Gürbüz (Bulut) ile aynı hastalığın başka bir türü olan Friedreich Ataksi (FA) hastalığı nedeniyle koltuk değneği ile yürüyebilen Erzincanlı sınıf öğretmeni Hüseyin Bulut, yaklaşık 5 yıl önce sosyal paylaşım sitesi 'Facebook'taki engelliler grubuna üye olup, tanıştı. İnternet üzerinden kurdukları arkadaşlıkları zamanla duygusal ilişkiye dönen Çilem Gürbüz ve Hüseyin Bulut, 2 yıl flört etti. Hüseyin Bulut, Çilem Gürbüz'ün ailesiyle tanışmak için geldiği Adana'da evlenme teklif etti. Genç kadın da evlenme teklifini kabul etti.

Karşı çıkanlar olsa da tekerlekli sandalyede Çilem Gürbüz beyaz gelinlik, Hüseyin Bulut da damatlık giyerek 2.5 yıl önce düğün yapıp, evlendi. Genç çift, Hüseyin Bulut'un görev yaptığı Erzincan'a yerleşti. Hastalıkları her gün daha da ilerlediği için Çilem Bulut yüzde 92 engelli hale gelince yatağa mahkum oldu. Hüseyin Bulut'un da koltuk değneği ile bile yürümesi zorlaştı.

Hastalıklarının ilerleyici özelliğine rağmen Çilem ve Hüseyin Bulut çifti, çocuk sahibi olmaya karar verdi. Hamile kalan Çilem Bulut, bir süre sonra memleketi Adana'ya gelerek annesi Hüsniye ve babası Emir Ali Gürbüz'ün yanında kalmaya başladı. Doğum sancısı başlayan Çilem Bulut, 4 gün önce Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne kaldırıldı. Tam 31 haftalık hamile olan Çilem Bulut, bebeğin hayatı tehlikeye girince sezaryenle doğuma alındı. 'Gülse Şirin' adı verilen kız bebek, erken doğum nedeniyle kuvöze kaldırıldı.

'ÇOK MUTLUYUZ'

Hastane çalışanlarının çok yakından ilgilendiği Çilem Bulut, oldukça heyecanlı olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Eşim ve ben de nörolojik hastalığa sahibiz. Her şeyi göze aldık, bir cesaret çocuğumuz oldu. Yüzde 92 engelliyim, hareket edemiyorum. Hamilelik süreci çok zor geçti. Uzman hekim bulmakta zorlandık. Çocuğumu henüz görmedim ama eşim gördü. Ben fotoğrafına baktım. Hamileliğin risklerini çok araştırdım, her şeyi göze aldım ve bilerek hamile kaldım. Bebeğimizin engelli olup olmadığını öğrenmek istemedik. Çocuğumun erken doğum nedeniyle oluşan riskleri dışında bir sağlık sorunu yok. Çok mutluyuz."

'BU TÜR GEBELİK RİSKLİ'

Babalık heyecanı yaşayan Hüseyin Bulut ise "Çok mutluyum. Bebek sahibi olmak istiyorduk. Hayırlısı, inşallah iyi olacak. Bizim hastalığımız, normalde çocuğumuza geçmiyor. Yüzde 25 oranında bir hastalığın geçme riski varmış. Onu da Allah'a havale ettik" dedi.

Balcalı Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Cem Kaan Parsak da "Kas hastalığı nedeniyle engelli bir anne ve babadan bir çocuğumuz dünyaya geldi. Bebek prematüre doğdu. Gebelik çok zordu. Buna rağmen başarılı bir doğum oldu. Bebeğin de annenin de sağlığı iyi. Bu tür rahatsızlığı olanların en azından ayağa kalkıp hareket edemedikleri için gebe kalmaları çok riskli. Hastamız buna rağmen hamile kalıp, bir bebek dünyaya getirdi. Bebeğin şimdilik bilinen bir sağlık problemi yok" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Engelleri Aşıp Çocuk Sahibi Oldular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement