Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Kütahya'da Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Kütahya'da Açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Kütahya\'da Açıklaması

"10 Ağustos'ta da ülkenin önüne konulacak sandıkla, Sayın Genel Başkanımız ve Başbakanımızı Türkiye ve sizlerin oylarıyla cumhurbaşkanı seçmiş olacağız" "Yeni Türkiye, dünyaya daha açık, daha şeffaf, öncü bir Türkiye olacaktır.

05.08.2014 22:39

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "10 Ağustos'ta da ülkenin önüne konulacak sandıkla, Sayın Genel Başkanımız ve Başbakanımızı, Türkiye ve sizlerin oylarıyla cumhurbaşkanı seçmiş olacağız" dedi.

AK Parti Kütahya İl Teşkilatını ziyaret eden Yıldız, Türkiye'nin hafta sonu siyaset hayatında önemli bir virajı daha geçeceğini söyledi.

Ülkenin, önüne çıkan birçok badireşi şimdiye kadar atlattığını belirten Yıldız, şöyle konuştu:

"10 Ağustos'ta da ülkenin önüne konulacak sandıkla, Sayın Genel Başkanımız ve Başbakanımızı Türkiye ve sizlerin oylarıyla cumhurbaşkanı seçmiş olacak. Şu ana kadar bayram demediniz, hafta sonu demediniz çok çalıştınız, geleceğimize, çocuklarımıza katkı koyabilmek adına ve Türkiye'deki değişimin ve dönüşümün bir parçası olmak adına. Allah razı olsun, her biriniz katkılar koydunuz. Halkımızın arzu ettiği değişim, bizden önce hiçbir zaman karşılanmadı. Biz AK Parti olarak yalnızca kendi sorunlarımızla parti sorunlarımızla değil, Türkiye'nin sorunlarıyla başından sonuna kadar mücadele ettik. Türkiye'nin normalleşmesini beklediği birçok konu vardı. Hatırlarsanız 12 yıl kadar önce birbirimize kenetlenmiş ve yine Türkiye'nin ikbali, istikbali ve istikrarı için inşallah 77 milyonun mağduriyetini giderecek bir yaklaşım içerisinde olduk. Bu bakımdan Türkiye'nin temellerini attığımız ve meyvelerini görmeye başladığımız bir dönemdeyiz. Eski Türkiye artık geride kalmıştır. Yeni Türkiye'nin temelleri atılmıştır. Bize oy versin veya vermesin, bizi sevsin veya sevmesin bütün insanlarımızla, 77 milyon insanımızla bir arada olacağız. Her birine de hizmet götürmeye devam edeceğiz."

Yıldız, yeni Türkiye'nin, toplumsal refah, büyük ekonomi, siyasi istikrar ve ileri demokrasi üzerinden yükselen bir Türkiye olduğunu dile getirdi.

Yeni Türkiye'nin herkesin vatandaşı olmaktan gurur duyacağı bir ülke haline geleceğini ifade eden Yıldız, "Yeni Türkiye, dünyaya daha açık, daha şeffaf, öncü bir Türkiye olacaktır. Yeni Türkiye, şu anda ortaya koyduğu ekonomik gücü ile hem kendi bölgesinin hem de dünyadaki barışın önemli bir katalizörü, önemli bir katkı koyucusu olmaya devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Yıldız, Amerikalı düşünür Noam  Chomsky'nin "Şu anda Filistin'in haklarını doğru olarak savunabilen ve İsrail'e karşı net doğruyu söyleyebilen tek ülke, Türkiye'dir" sözünü hatırlattı.

Bu anlamda tek ülke olmak istemediklerini bildiren Yıldız, şunları kaydetti:

"Biz, Alaska'daki, Sibirya'daki fok balıklarına gösterilen merhametin, şefkatin onda biri kadar Filistin'e gösterilse orada bir çözüm olabileceğine inananlardanız. Yalnızca insanlık demekle, hümanizm demekle bu işler olmuyor. Bütün farklılıklarıyla birbirini seven, birbirine kenetlenmiş, kendine güvenen insanlarıyla yeniden medeniyetin merkezi olan bir Türkiye olacaktır. Muhalefet maalesef bu tür değişimlere gözünü kapatmış, değişime karşı da direnmiştir. Hepiniz bilirsiniz, küçük sularda küçük balık tutmaya alışanlar, okyanuslarda büyük balıklar tutamazlar. Onlardan bunu beklemek kendilerine de haksızlık olur. Tuzu kuru olup da yana çekilerek çayını kahvesini içerek, ülke yönetilmez arkadaşlar. Elinizi değil, gövdenizi değil, kalbinizle beraber vücudunuzu ortaya koyacaksınız ki ancak bu gelişmeler sağlanabilsin. Bu manada bu ülkenin en büyük eksiği muhalefetidir. Muhalefetin de ciddi bir aşamadan geçmesi gerekmektedir."

Yıldız'a, ziyaretinde TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ve AK Parti İl Başkanı İshak Gazel de eşlik etti. - Kütahya

Kaynak: AA - AkHaber.com

Son Dakika Güncel Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Kütahya'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement