En İyi Yemeklere Altın Ödülü - Son Dakika
Güncel

En İyi Yemeklere Altın Ödülü

En İyi Yemeklere Altın Ödülü

Programa engelliler büyük ilgi gösterdi.

15.05.2013 14:39

Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Esenler'de faaliyet gösteren engelli dernekleri arasında düzenlenen yemek yarışmasında dereceye girenlere çeyrek altın takıldı.

Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen yemek yarışmasında ilçedeki görme, işitme, ortopedik, zihinsel ve otistik engelliler derneklerinin üyeleri hünerlerini sergilediler.

Esenler Dörtyol Meydanı'nda gerçekleşen programa; Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya, Esenler İlçe Emniyet Müdürü Zülküf Atılgan, Esenler Dernekler Federasyonu (ESDEF) Başkanı Süleyman Kahveci, Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Özcan Hamza, Esenler Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Yıldız, ilçedeki engelli derneklerinin temsilcileri ve üyeleri ile çok vatandaş katıldı. Esenler Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Yıldız'ın sunumuyla gerçekleşen yarışmanın jüri üyeliğini İlçe Tarım Müdürü Turgut Şişman, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Aşçısı Celal İskenderoğlu ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mecit Albayrak yaptı.

Yarışmada yaptıkları birbirinden farklı yemekleri jürinin beğenisine sunan engelli derneklerinin üyeleri, tüm marifetlerini sergileme fırsatı yakaladılar. Kuru fasulyeden içli köfteye, zeytinyağlı sarmadan iklim kebabına, böreklerden pasta ve kurabiyelere kadar çok sayıda yemeğin yer aldığı yarışmada jüri üyeleri de tek tek yemeklerin tadına bakarak yemeklerin her birine puan verdiler.

MADENOĞLU: YEMEKLERİN HEPSİ LEZZETLİ

Jürinin değerlendirmesinin ardından dereceye giren yemeklerin sahiplerine çeyrek altın verildi. Yarışmada yemek dalında Esenler Otistik Engelliler Derneği'ni temsilen Binnur Saz, Kurufasulye ile 40 üzerinden 40 alarak birinci oldu. Saz'a ödülünü takdim eden Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, tüm yarışmacıları tebrik ederek, "Engelliler Haftası münasebetiyle sizlerin kendi aranızda yapmış olduğunuz yemeklerin yarıştığı bu yarışmanın çok ciddi bir çalışma olduğunu görüyorum. Öyle zannediyorum ki, jüri üyelerimiz de binbir emeklerle uğraşarak yapılan yemekleri birbirleriyle kıyas etmede zorlandılar. Yemeklerin hepsinin birbirinden lezzetli olduğuna hiç şüphem yok. Tüm yarışmacı arkadaşları tebrik ediyorum." diye konuştu. Madenoğlu, yarışmada sadece dereceye girenlerin değil, yarışmaya katılan herkesin kazandığını söyledi. Madenoğlu, yarışmada tatlı dalında birinci olan bir başka yarışmacı Ortopedik engelli Hamide Arslan'a da çeyrek altın ödülünü verdikten sonra engelli olmanın böyle bir yarışmaya katılmak için hiçbir engel teşkil etmediğini vurguladı.

ÇETİNKAYA: YEMEKLERİN İÇİNE SEVGİ KATILMIŞ

Madenoğlu'nun ardından yarışmada dereceye giren diğer yarışmacıların ödülleri de Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya, İlçe Emniyet Müdürü Zülküf Atılgan ve ESDEF Başkanı Süleyman Kahveci tarafından takdim edildi. Yarışmada konuşan Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya da böyle bir yarışmada jüri üyesi olmaktan dolayı büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, bütün yemekleri tek tek tattığını ve hepsinde bir emeğin ve sevginin olduğunu söyledi. "Bu yemeklerin hepsinde ciddi emek var. İçine sevgi katılmış" diyen Çetinkaya, yarışmada emeği geçen herkese teşekkür etti.

Ödüllerin takdim edilmesinin ardından yarışmacıların yaptıkları yemekler, protokol üyelerine ve vatandaşlara ikram edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel En İyi Yemeklere Altın Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement