En Çok Balığı Tuttu, Tekneyi Kaptı - Son Dakika
Güncel

En Çok Balığı Tuttu, Tekneyi Kaptı

En Çok Balığı Tuttu, Tekneyi Kaptı

Beylikdüzü Geleneksel Balık Festivali'nde düzenlenen balık tutma yarışmasında birinci olan yarışmacıya tekne hediye edildi.

09.09.2013 16:25  Güncelleme: 10:36

Binlerce vatandaşa balık ekmek ikram edilen festival kapsamında düzenlenen balık tutma yarışmasında birinci olan yarışmacıya tekne hediye edildi. Başkan Yusuf Uzun da balıkçılarla birlikte denize olta atarak balık tuttu.

Beylikdüzü 3. Geleneksel Balık Festivali, 7'den 70'e sahili dolduran binlerce vatandaşın katılımı ile gerçekleşti. Beylikdüzü Belediyesi'nin düzenlediği festivalde binlerce İstanbulluya balık-ekmek ve etli pilav ikram edildi. Festivalde 15 zıpkınlı ve 80 balıkçı tekneleriyle denize açılarak, balık tutma yarışmasına katıldı.

Beylikdüzü halkının eğlenceli anlara tanık olduğu festival alanında yapılan Karadeniz Dans Gösterisi, katılımcıları coşturdu. Ayrıca festival kapsamında kurulan çocuk oyun grupları, miniklerin keyifli vakit geçirmelerini sağlarken; pamuk şeker, macun ve patlamış mısır ikramları da alana ayrı bir hoşluk kattı.

Tekneyle denize açılan ve balık tutma yarışmasına katılan yarışmacılara moral veren Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, oltayı eline alarak kendi de Merkez Valisi Yusuf Odabaş, Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol ile birlikte balık tuttu. Oltasına istavrit takılan Başkan Uzun, diğer teknelerin istemelerine rağmen tuttuğu balıkları tekrar denize attı.

Beylikdüzü Geleneksel Balık Festivali alanına kurulan balık stantları önünde uzun kuyruklar oluştu. Ücretsiz bir şekilde meşrubatıyla birlikte ikram edilen balıkları ilçe halkı afiyetle yedi. Alternatif olarak etli pilav da ikram edilen festivalde yaklaşık 10 bin vatandaş ağırlandı. Aynı zamanda Başkan Uzun, vatandaşlara kendi eliyle balık ikramı da yaptı.

Balık yarışması ödül töreninde kısa bir konuşma yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Beylikdüzü'nün 14 km'lik eşsiz sahilinde bol balığa sahip olduğunu duyurmak ve denizin güzelliklerini birlikte yaşamak amacıyla bu festivali geleneksel hale getirdiklerini ifade etti. Başkan Uzun, "Bu yıl 5. düzenlenen festival görüldüğü gibi her yıl daha büyük bir coşku ile geçiyor. Emeği geçen herkese ve katılan tüm halkımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

5. Geleneksel Balık Festivali'nde iki kategoride balık tutma yarışması düzenlendi. Teknede oltayla ve zıpkınla balık tutma yarışması düzenlendi. Ödüllü olan yarışmada birinciliği hak eden yarışmacılar İlhami Şagar- Süleyman Türkyılmaz çifti, 11 buçuk kilo istavrit tutarak fiber gross tekne kazandı. İkinci ve üçüncü olan yarışmacılar da olta takımı kazandı. Zıpkınla balık tutma yarışmasında birinci olan yarışmacı Luno, 13 kilo balık tutarak dalgıç takımı ve palet kazanırken, 2. olan yarışmacı zıpkın, 3.'lüğü elde eden yarışmacı ise balık adam kıyafeti kazandı. AK Parti İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan, Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun kazanan yarışmacılara ödüllerini birlikte verdiler.

Beylikdüzü Belediyesi, sosyal medyada da balık festivali için yarışma düzenledi.

#BeylikdüzündeBalıkFestivali hastagı ile fotoğraf ve festivali anlatan bir yazı paylaşan Ufuk Şentürk, paylaştığı fotoğraf ile olta takımı kazandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel En Çok Balığı Tuttu, Tekneyi Kaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement