"En Büyük Yoksulluk Okumamaktır" - Son Dakika
Güncel

"En Büyük Yoksulluk Okumamaktır"

"En Büyük Yoksulluk Okumamaktır"

Bir tanıtım gecesinde milletvekili Kazım Abacı, 'En büyük yoksulluk bir toplumun okumamasıdır" dedi.

04.02.2012 03:05

Esma Arslan'ın kitabı 'Yarım Kalan Aşk"ın tanıtım gecesinde milletvekili Kazım Abacı, 'En büyük yoksulluk bir toplumun okumamasıdır" dedi. Hamburg Edebiyat Atölyesi kurucularından Esma Arslan'ın öykü kitabı 'Yarım Kalan Aşk" Hammerbrook semtindeki Mickley's restoranda düzenlenen edebiyat akşamında tanıtıldı. Yazar arkadaşları Nebahat Ercan, Nihat Ercan, Ali Hıdır ve Süleyman Kayhan'ın yanı sıra eyalet parlamentosu milletvekilleri Filiz Demirel (Yeşiller), Kazım Abacı (SPD) ve Mitte İlçe Belediye meclisi üyesi Bayram İnan (Yeşiller) onur konuğu olarak katıldığı tanıtımda Esma Arslan kitabından bölümler okudu. Arslan kitabın gelirinin Türkiye'deki hayvanları koruma derneğine bağışlanacağını açıkladı.

OKUMAK ÜZERİNE DÜŞÜNCELERİNİ AÇIKLADILAR

Ali Hıdır, Esma Arslan'ın 12 öyküden oluşan kitabının göç nedenleri ve göçte bir insanın yaşadıklarının özeti olduğunu söyledi. Öğretmen-yazar Nebahat Ercan Türkçe'nin Almanya'da yetişen Türk kökenli yazarlar tarafından kendilerini ifade ettikleri dil olmasından duyduğunu sevinci dile getirerek, 'Sevgili Esma arkadaşımız da bunu yaptı. Bu da anadilimizin bizim için ne kadar önemli olduğunu gösteriyor" dedi.

Tanıtım akşamının sunumunu yapan radyocu Kazım Korkmaz bir ankette Türkiye'de insanların yüzde 30'unun hayatlarında hiç kitap okumadıklarının ortayı çıktığı belirterek, edebiyata ilgisiz kalan toplumların gelişemediğini kaydetti.

Milletvekili Kazım Abacı (SPD), kitap okuyan insanlarının bilgisinin, ufkunun genişlediğini yaratıcı olduklarını söyleyerek, 'Benim için en büyük yoksulluk okumamaktır. Gerçekten de ancak insanların çok okuduğu, yazdığı toplumların geliştiğini, demokratikleştiğini ve hoşgörülü olduğunu görüyoruz" dedi. Yeşiller milletvekili Filiz Demirel'de Esma Arslan'ı tebrik ederek, 'Edebiyatla uğraşmak insanı diğer insanlara ve toplumsal gelişmelere karşı duyarlı kılar. Bu nedenle Edebiyat Atölyesi'nin verimli çalışmalarını takdirle karşılıyorum" dedi.

Ardından Esma Arslan kitabından bölümler okudu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'En Büyük Yoksulluk Okumamaktır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement