En Başarılılar Hacettepe'yi Seçti - Son Dakika
Güncel

En Başarılılar Hacettepe'yi Seçti

En Başarılılar Hacettepe\'yi Seçti

Hacettepe Üniversitesi, LYS'de dereceye giren başarılı öğrencilerin tercih ettiği üniversitelerden biri oldu.

28.08.2013 15:36

Hacettepe Üniversitesi, LYS'de dereceye giren başarılı öğrencilerin tercih ettiği üniversitelerden biri oldu. Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, "Bilimsel çalışmaları sayesinde dünyanın en iyi üniversiteleri arasına giren, sosyal ve kültürel alanlardaki etkinlikleriyle başkenti renklendiren Hacettepe Üniversitesi'ne duyulan ilgiden memnunuz" dedi.

2013 LYS sonuçlarına göre aldığı puanlarla ilk yüze giren 28, ilk 500'e giren 218, ilk 1000'e giren 465, ilk 2500'e giren 642 ve ilk 5000'e giren 866 kişi başta tıp fakültesi olmak üzere Hacettepe'de eğitimi tercih etti.

Ön lisans, lisans, master ve doktora programlarındaki en yüksek puanları alanların tercih ettiği Hacettepe'de 40 binin üzerinde öğrenci, yaklaşık dört bin akademik personel, 14 fakülte, 1 devlet konservatuvarı, 2 yüksekokul, 5 meslek yüksekokulu, 14 enstitünün yanı sıra 55 araştırma ve uygulama merkezi bulunuyor.

Eğitim ve sosyal olanaklar konusunda Türkiye'deki en iyi adres olan Hacettepe Üniversitesi yeni akademik döneme hazırlanıyor. Eğitim dili Türkçe, Almanca, Fransızca ve İngilizce olan Hacettepe Üniversitesi'nde Japonca, Çince, Latince, Yunanca, Arapça, İtalyanca, İspanyolca ve Rusça da seçmeli ders olarak alınabiliyor. Hacettepe Üniversitesi'nde 28 ülkeden 296 üniversite ile 528 anlaşma, 64 üniversiteyle Farabi, 4 ülkeden 8 üniversite ile Mevlana Eğitim ve Değişim programının yanı sıra 17 ülkeden 53 üniversite ve kuruluş ile de anlaşmalar bulunuyor.

Hacettepe Üniversitesi'nde 4 bölümde çift ana dal ve 29 bölümde de yan dal olanakları öğrencileri bekliyor. 142 öğrenci topluluğunun bulunduğu Hacettepe Üniversitesi'nde her türlü etkinliğe uygun açık ve kapalı alanlar bulunuyor ve öğrenciler için resim, fotoğraf, el sanatları, halk dansları, klasik dans, müzik gibi alanlarda kurslar da düzenleniyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel En Başarılılar Hacettepe'yi Seçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement