Emniyet Sen Genel Başkanı Sezer Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Emniyet Sen Genel Başkanı Sezer Açıklaması

Emniyet Sen Genel Başkanı Sezer Açıklaması

''İntiharlara dikkat çekmek için gerçekleştirilecek telsiz mandallarına basma eylemi, acil ve önlenmesi gereken vakalara müdahaleyi geciktirebilir''

05.11.2013 11:52

Emniyet-Sen Genel Başkanı Faruk Sezer, intiharlara dikkat çekmek için gerçekleştirilecek telsiz mandallarına basma eylemini, acil ve önlenmesi gereken vakalara müdehaleyi geciktirebileceği gerekçesiyle benimsemediklerini bildirdi.

Sezer, yazılı açıklamasında, bazı internet siteleri ve gazetelerde, polis teşkilatındaki intiharlara dikkat çekmek amacıyla telsiz mandallarına basma eylemi gerçekleştirileceği yönünde haberlerin yer aldığını belirtti.

Polis intiharlarının önüne geçmek için var güçleriyle çalıştıklarını dile getiren Sezer, bu konuda Meclis Araştırma Komisyonu kurulması için girişimlerinin devam ettiğini vurguladı. Faruk Sezer, teşkilatın en büyük yarası olan intiharlara karşı ne kadar hassas olduklarının kamuoyu tarafından çok iyi bilindiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bu eylemin teşkilatımıza katacağı hiç bir artı durum olmayacağı gibi telsiz ekranına düşen kodlar vasıtası ile bir çok meslektaşımıza soruşturma olarak geri dönecektir. Acil ve önlenmesi gereken vakalara müdahalelerde gecikebilecektir. Biz  toplumun zararına olabilecek bir eylem anlayışını benimsemiyoruz. Benimseyen ve teşvik edenlerinde karşısındayız. Bu soruna parmak basma şekli telsiz mandallama eylemi gibi hukuksuz bir şekilde olmamalıdır."

Sezer, sendikanın kurulduğu günden beri polisin hakları için mücadele ettiğini, bundan sonra da aynı kararlılıkla hukuk içerisinde mücadelenin devam edeceğini bildirdi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Emniyet Sen Genel Başkanı Sezer Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement