Emekli Orgeneral Edip Başer: Terörün Kaynağını Kurutmak Zorundasınız - Son Dakika
Güncel

Emekli Orgeneral Edip Başer: Terörün Kaynağını Kurutmak Zorundasınız

Emekli Orgeneral Edip Başer: Terörün Kaynağını Kurutmak Zorundasınız

Eski Terörle Mücadele Özel Temsilcisi emekli Orgeneral Edip Başer, "Terör olaylarını sonlandırmanın çaresini artık bu devlet, çok açık olarak net olarak oturup düşünmeli ve gereği neyse bunu yapmalı, yapabilmedi, Türkiye Cumhuriyeti bu güce sahiptir" dedi.

19.06.2010 16:37

Eski Terörle Mücadele Özel Temsilcisi emekli Orgeneral Edip Başer, "Terör olaylarını sonlandırmanın çaresini artık bu devlet, çok açık olarak net olarak oturup düşünmeli ve gereği neyse bunu yapmalı, yapabilmedi, Türkiye Cumhuriyeti bu güce sahiptir" dedi.

Edip Başer, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde karakola PKK'lı teröristlerce düzenlenen hain saldırı ve mayın patlaması sonucu şehit olan 10 asker ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"ARTIK BU DEVLET, ÇOK AÇIK OLARAK NET OLARAK OTURUP DÜŞÜNMELİ VE GEREĞİ NEYSE BUNU YAPMALI"

Terör olaylarının herzamanki can yakıcı olduğunu belirten emekli Orgeneral Edip Başer, "Hepimiz millet olarak canımızı yakan olaylardır. Milletimimizin başı sağolsun. Terör olaylarını sonlandırmanın çaresini artık bu devlet, çok açık olarak net olarak oturup düşünmeli ve gereği neyse bunu yapmalı, yapabilmedi, Türkiye Cumhuriyeti bu güc e sahiptir" dedi.

"TERÖRÜN KAYNAĞINI KURUTMAK ZORUNDASINIZ"

Başer, "Bana sorarsanız siz nasıl düşünüyorusuz, Ben derim ki terörün kaynağını kurutmak zorundasınız. Terör kaynağıda Irak'ın kuzeyindeki o komuta merkezleri, Irak'ın kuzeyindeki lojistik merkezleri, eğitim tesisleri ve Avrupa'da esas olarak yoğunlaşmış olarak finans kaynakları. Bunları yok etmenin çaresini Türkiye Cumhuriyeti mutlaka bulmak zorundadır. Bunları bulmadığınız taktirde, böyle açılım gibi şeylerle, çeşitli ne olduğunu anlaşılmayan, kendi vatandaşlarınızın bile ne olduğunu anlamadığı içeriğini bilmediği kavramlarla terör örgütünü yok etmenin, terörü çözmenin imkanı yoktur diye düşünüyorum" dedi.

"DEMOKRASİMİZİN İYİLEŞTİRİLMEYE DAHA GÜÇLENDİRİLMEYE ELBETTE İHTİYACI VAR"

Başer, "Demokratik açılım diyorlar. Demokratik açılım olmadığından terör ondan diyorlar. Hayır efendim, demokratik açılımla hiçbir ilgisi yok. Çünkü bu ülkede demokratik gerekiyorsa, demokrasimizin iyileştirilmeye daha güçlendirilmeye elbette ihtiyacı var. Şimdiki haliyle demokrasi bir orta oyunu. Ama bunun demokrasi haline gertirilmesi için tabiki bir çok düzenlemelere ihtiyaç vardır. Ama bunların hiçbirinin böyle etnik bir ayrımla ilgiis yok. Dolaysıyla siz böyle demokratikleşmeyi getiripte terörün gerekçesi olarak ortaya koyamazsınız. Bunu ortaya koyarsanız eğer o zaman hem demokrasiyi kötü niyerle kullanıyorsun demektir. Hem demokratikleşme için bu ülkenin bu hükümetin veya perlamantonun faaliyetlerini küçümsemiş oluysorsunuz. Bunları terör örgütüyle bir pazarlık konusuymuş gibi ortaya koyuyorsunuz. Oysa bunların hiçbir ilgisi yok" ifadelerini kullandı.

"TAVİZ VERDİĞİNİZ MÜDDETÇE TERÖR ÖRGÜTÜ SİZDEN DAHA ÇOK TAVİZ TALEP EDECEKTİR"

"Taviz vererek terör örgütünü ortadan kaldıramazsınız" diyen emekli Orgeneral Edip Başer, "Taviz verdiğiniz müddetçe terör örgütü sizden daha çok taviz talep edecektir. Ne zamana kadar taki onun bütün istedikleirni kabul ettirene kadar. Bütün istekleri olunca terör örgütü biter. ama devlet olarak böyle bir hareketi içinize sindirebiliyorsanız buyrun, bütün tavizleri verin. Ama Türkiye Cumhuriyeti bunu içine sindirmez" açıklamasında bulundu.

Serpil KIRKESER- Tahsin LALE/ İSTANBUL, (DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Emekli Orgeneral Edip Başer: Terörün Kaynağını Kurutmak Zorundasınız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement