Emekli Korgeneral Çetin Haspişiren Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Emekli Korgeneral Çetin Haspişiren Son Yolculuğuna Uğurlandı

Emekli Korgeneral Çetin Haspişiren Son Yolculuğuna Uğurlandı

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Emekli Korgeneral Çetin Haspişiren, son yolculuğuna uğurlandı.

18.10.2013 17:53

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Emekli Korgeneral Çetin Haspişiren, son yolculuğuna uğurlandı. Çok sayıda askeri erkanın katıldığı cenaze töreninde Tuğgeneral Ali Aydın, Haspişiren'in "Bu ordu milletin ordusudur, biz vatan için ölmeye hazırız" sözlerinden sonra öldüğünü söyledi.

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Emekli Korgeneral Çetin Haspişiren (72) için Üsküdar'da bulunan Selimiye Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. İkindi namazını müteakip düzenlenen cenaze törenine Çetin Haspişiren'in eşi Süheyla, oğulları Ege ve Fırat Haspişiren'in yanı sıra eski 2. Ordu Komutanı Emekli Orgeneral Edip Başer,Tuğgeneral Ali Aydın, çok sayıda askeri erkan ve yakını katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Emekli Korgeneral Çetin Haspişiren'in cenazesi, askerlerin omzunda top arabasına konuldu. Haspişiren'in cenazesi defnedilmek üzere Nakkaştepe Mezarlığı'na götürüldü.

Emekli Korgeneral Çetin Haspişiren'in kendi evinde öldüğünü belirten Tuğgeneral Ali Aydın, şunları söyledi:

Aydın, "Bana geçmiş olsuna geldi. Ölüme imrenilmez ama ölümü imrenilecek bir ölüm. Ev çok kalabalıktı ve şunu söyledi; 'Ben bu şeyleri hazmedemiyorum, çok üzülüyorum. Ben 72 yaşındayım eşime de söyledim her an valizimi alıp arkadaşlarımın yanına gitmeye hazırım' diyerek ayağa kalktı 'Bu ordu milletin ordusudur, biz vatan için ölmeye hazırız' dedi. Esas duruşa geçti, selam verdi, oturdu ve kalp krizi geçirdi. Mekanı cennet olsun, Allah herkese öyle bir ölüm nasip etsin." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Emekli Korgeneral Çetin Haspişiren Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement