Elleriyle İpek Dalı Dokuyorlar - Son Dakika
Güncel

Elleriyle İpek Dalı Dokuyorlar

Elleriyle İpek Dalı Dokuyorlar

Beylikdüzü Belediyesi, el yeteneklerini geliştirmek isteyen vatandaşlara geniş imkanlar sunuyor.

14.11.2013 12:15

Beylikdüzü Belediyesi, el yeteneklerini geliştirmek isteyen vatandaşlara geniş imkanlar sunuyor. Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde verilen 'İpek Halı Dokuma' kursu ile 30 bayan, hem meslek sahibi olmak hem de hobilerini işe dönüştürmek için kolları sıvadı.

Beylikdüzü Belediyesi'nin destekleri ile Beylikdüzü Halk Eğitim Merkezi ve Beylikdüzü Eğitimi ve Kültür Destekleme Derneği bünyesinde İpek Halı Dokuma Kursu açıldı. Avrupa Yakası'nda ilk olarak Beylikdüzü'nde hayata geçen projede; Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde dokunulacak ipek halıları işleyen 30 bayan kursiyer, hem meslek sahibi oluyor hem de aile bütçesine katkıda bulunuyor. Kursun açılışına Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Av. Ercan Ay, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Açılış öncesi bir konuşma yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, "Yaşam bir mutluluk oyunu. Kim bu ülkede ülkemiz, milletimiz, yaşadığımız kent, mahalle, sokağımız için bir güzellik yapıyorsa Allah ondan razı olsun. Mutlu olmanın yolu iyi şeyler insanları mutlu edecek şeyler yapmaktır" dedi. Kaymakam Ahmet Mesut Demirkol ise projeye emek ve gönül verenleri kutladı.

"HİKAYENİN BAŞINDAYIM"

Kendilerine yer tahsis eden Başkan Uzun'a teşekkür ederek, konuşmasına başlayan Beylikdüzü Eğitimi ve Kültür Destekleme Derneği Başkanı Tomris Özgüroğlu da "İki yıldır uğraştığım hikayenin başlangıç noktasındayım. En büyük desteği Sayın Uzun'dan aldım" diye konuştu.

Ardından İpek Halı Dokuma kursunun açılışını gerçekleştiren Başkan Uzun ve beraberindekiler, kursu gezerek kursiyerlerle tek tek sohbet etti.

Kurs açılışı sonrasında Akasya İhlas Marmara Derneği tarafından Muharrem Ayı dolayısıyla düzenlenen "Muharrem ve Aşure" konulu Yazar Halit Akçor'un konferansına katılan Başkan Uzun, birlik ve beraberlik mesajları verdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Elleriyle İpek Dalı Dokuyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement