Elazığ'da "Kadın Eli Değdi Projesi" - Son Dakika
Güncel

Elazığ'da "Kadın Eli Değdi Projesi"

Elazığ\'da "Kadın Eli Değdi Projesi"

Elazığ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce yürütülen "Kadın Eli Değdi, Sebze Kurudu, Domates Un Oldu Projesi" tamamlandı.

23.11.2016 18:02

Elazığ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce yürütülen "Kadın Eli Değdi, Sebze Kurudu, Domates Un Oldu Projesi" tamamlandı.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan, projenin sona ermesi nedeniyle bir otelde düzenlenen kapanış töreninde yaptığı konuşmada, söz konusu projenin Türkiye'de ilk olduğunu söyledi.

Hankendi köyünde kadın üreticilerin katılımıyla gerçekleştirilen projenin başarıyla tamamlandığını ifade eden Karahan, şöyle konuştu:

"Projemizin kapanış panelini gerçekleştiriyoruz ancak önümüzdeki dönemlerde yine bu çiftçilerimize fide temin ederek destek olacağız. Ayrıca kendilerine yeni pazarlar oluşturmaları noktasında paydaş kuruluşlarla birlikte yardımcı olacağız. Bakanlığımız özellikle kırsalda yer alan genç çiftçilerimizin gelir elde edebilmeleri ve tarlada asıl işin yükünü çeken kadınlarımızı biraz daha öne çıkarmak suretiyle destekleyerek aile ekonomilerine katkı sunmalarını amaçlamaktadır."

Karahan, kadın üreticilerin girişimleriyle elde edilen domates unlarının pazardaki yerini aldığını belirterek, projeye katılan kadın çiftçilere teşekkür etti.

Genç girişimcilere ve kadınlara yeni iş modelleri geliştirmeye çalıştıklarını aktaran Karahan, "Toplumda şöyle yanlış bir algı var: 'Devlet bize destek verdi, bu desteği sürekli olarak versin' böyle birşey olamaz, devletin böyle bir imkanı da yoktur. Devlet balık tutmayı öğretmek ve yeni iş alanları sağlamak için örnek projelere destek veriyor. Bu projemiz de bunlardan bir tanesiydi." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından projeye katılan kadın çiftçilere belgeleri verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Elazığ'da 'Kadın Eli Değdi Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement