Elazığ'da İmamın Bıçaklanması - Son Dakika
Güncel

Elazığ'da İmamın Bıçaklanması

Elazığ\'da İmamın Bıçaklanması

Diyanet Sen Elazığ Şubesi, Rüstempaşa Camisi imam hatibi Yusuf Emen'in bıçaklanmasını kınadı.

19.01.2014 14:19

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Elazığ Şubesi, Rüstempaşa Camisi imam hatibi Yusuf Emen'in bıçaklanmasını kınadı.

Diyanet-Sen'den Şube Başkanı Murat Ergen, yaptığı açıklamada, Rüstempaşa Mahallesi'ndeki Rüstempaşa Camisi'nde görevli imam hatip Yusuf Emen'in (55) dün, akşam namazını kıldırırken, denetimli serbestlik uygulaması kapsamında camide çalıştırılan mahkum işçi T.Y (26) tarafından bıçaklandığını anımsattı.

Denetimli serbestlik uygulamasının, suç işleyen kişilerin toplum içerisinde gözetim ve denetim altında tutularak topluma yeniden kazandırılmaları amacıyla yürütüldüğünü ifade eden Ergen, şunları kaydetti:

"Ancak bu uygulamanın bugün karşımıza çıkardığı sonuç göstermektedir ki bırakılan insanların topluma daha fazla zarar verme ihtimali de vardır. O halde bu uygulamadan yararlanacak insanların ruh halleri iyi tespit edilmelidir. Uyuşturucu ve hap bağımlısı birtakım şahısların topluma verebilecekleri zarar göz önüne alınarak uygulanmalıdır."

Ergen, dinin direği olan namaz sırasında, peygamber makamında bulunan bir hocayı bıçaklayacak kadar cani olan bir kişinin denetimli serbestlik uygulamasından yararlanmasının bir kez daha sorgulanması gerektiğini savundu.

Ergen, Emen'in daha kötü sonuçlar çıkması muhtemel bir saldırıdan yaralı olarak kurtulduğundan dolayı sevinçli olduklarını ve olayı kınadıklarını bildirdi.

Bıçak darbeleriyle ağır yaralanan Emen, cemaatin çağırdığı ambulansla Fırat Üniversitesi Hastanesine kaldırılmıştı. Emen'in göğüs cerrahi servisindeki tedavisi sürüyor.

Şüpheli T.Y. gözaltına alındı, olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. - Elazığ

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Elazığ'da İmamın Bıçaklanması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement