El Cezire'nin Haber Portalı, Türkiye'de Yayına Başlıyor - Son Dakika
Güncel

El Cezire'nin Haber Portalı, Türkiye'de Yayına Başlıyor

El Cezire\'nin Haber Portalı, Türkiye\'de Yayına Başlıyor

El Cezire Türk haber portalı "aljazeera.com.tr", mobil uygulamalar ve El Cezire Türk dijital dergi, 22 Ocak'ta yayına girecek.

16.01.2014 12:35

Dünyanın önde gelen haber ağlarından El Cezire'nin Türkçe haber portalı, 22 Ocak'ta yayına başlayacak.

Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, 40 ülke ve 70'in üzerinde noktada haber büroları bulunan El Cezire, markasını Türkiye'ye taşıyor.

El Cezire Türk haber portalı "aljazeera.com.tr" ile mobil uygulamalar ve El Cezire Türk dijital dergi de yayına girecek.

Yaklaşık bir yıl sonra da televizyonu devreye sokması beklenen El Cezire'nin televizyon binasının İstanbul Topkapı'daki inşaatı ve iç düzenlemeleri devam ediyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen El Cezire Türk Genel Müdürü İsmail Kızılbay, Arapça, İngilizce ve Balkan dillerinde yayın yapan üç kanalın ardından El Cezire Network'ün son üyesi olan El Cezire Türk'ün, Türkçe'nin konuşulduğu ve anlaşıldığı coğrafyaya hitap edeceğini belirtti.

Kızılbay, haber televizyonu anlamında Türkiye'de bir çığır açılacağını aktararak, "Hedef kitleyi başta Türkiye olmak üzere Türkçe'nin konuşulduğu bütün coğrafyalar olarak tanımladık. Bu Avrupa, Balkanlar, Kafkasya ve Orta Asya ile Orta Doğu'da aşağı yukarı 130-140 milyonluk bir kitle demek" ifadelerini kullandı.

El Cezire Türk Haber Direktörü Gürkan Zengin de çalışanlarının herhangi bir siyasi ve ticari kaygı olmaksızın editoryal bağımsızlık içinde hareket etme imkanına sahip olduklarını bildirdi.

Haberde doğru, tarafsız ve insanın yanında olmanın temel şiarları olacağının altını çizen Zengin, haber merkezinin kanalın bölgesel vizyonuna uygun şekilde oluşturulduğuna işaret etti.

Zengin, haber merkezinde Farsça'dan Rusça'ya kadar hemen hemen bütün bölge dillerini konuşan çalışanları olduğunu anlattı.

Haber, video ve belgesel var

El Cezire Türk Online Müdürü Can Tüzüner ise dünyada medyanın dijital çağa ayak uydurmak için yatırımlar yaptığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Biz dijital haber merkezimiz ile bir rol model oluşturuyoruz. Haber merkezinde oluşturulan haberlerin tümü, hem dijital hem de görüntülü medyaya servis edilebilecek. Televizyon yayınına da geçtiğimizde, aynı merkezden haberi paylaşabileceğiz. İnternet, insanlara zaman ve mekandan bağımsız haber erişimi imkanı tanıyor. Bu yalnızca bir haber sitesi değil, her türlü haber videolarının, belgesellerin, dünyanın her noktasında yer alan muhabirlerimizden gelen haberlerin Türkçe konuşan tüm coğrafyalara ulaşmasını sağlayacak bir portal. Haber üretmenin yanı sıra sürekli geri bildirimlerle beslenen, okuyucusunun düşüncelerine değer veren bir yayıncılık anlayışına sahibiz."

1996'da kuruldu

Katar'da 1996'da kurulan El Cezire, Arapça'da "ada" anlamına geliyor. Katar'ın Körfez'deki coğrafi konumundan bu ismi alan kanal, uydu üzerinden yayın yapıyor.

İlk olarak yalnızca Arap dünyasına ilişkin güncel haberlerle yayına başlayan kanal, mevcut durumda El Cezire Arapça (AJA), El Cezire English (AJE), El Cezire Balkan (AJB), El Cezire America (AJAM) ve çok sayıda El Cezire Spor kanallarını da bünyesinde bulunduran bir ağ haline geldi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel El Cezire'nin Haber Portalı, Türkiye'de Yayına Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement