ek Pota Sokak Basketbol Turnuvası - Son Dakika
Güncel

ek Pota Sokak Basketbol Turnuvası

ek Pota Sokak Basketbol Turnuvası

Genç Basketbolcular Belediye'nin turnuvasında kendilerini gösterdiler.

21.05.2012 09:00

Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Osmaniye Belediyesi Tek Pota Basketbol Turnuvası final müsabakaları ile tamamlandı. Üç gün boyunca devam eden ve 4 kategoride düzenlenen turnuvanın final maçlarını Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara da izleyerek turnuva sonunda sporcuları ödüllendirdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda Osmaniye Belediyesi'nin organizasyonunda, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün katkıları ile düzenlenen turnuvaya genç kızlar, küçük erkekler, yıldız erkekler ve genç erkekler kategorilerinde olmak üzere toplam 40 takım katılarak 4'er kişi ile mücadele verdiler.

Kısayı mücadelenin yaşandığı final karşılaşmalarının ardından genç kızlarda Anadolu Basketbol birinci, Rahime Hatun ikinci ve Basketbolun Mareşali üçüncü oldu. Küçük erkeklerde Tempo Harp Okulu birinci, Tempo Hava Kuvvetleri ikinci ve Bu Oyunu Seviyorum takımı ise üçüncü oldu. Yıldız erkekler kategorisinde Tempo Gücü birinci, Yıldız Doğu ikinci ve Gezelim Görelim takımı ise üçüncü oldu. Gecenin son final maçı olan ve kıyasıya bir mücadele sahne olan genç erkekler kategorisinde Tempo Pert birinci, Galatasaraylılar ikinci ve Düziçi Gençleri üçüncü olmayı başardılar. Turnuvanın final maçlarını büyük bir keyifle izleyen Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, turnuva sonunda dereceye giren tüm sporcuları madalya, takımları yarım ve çeyrek altın ile ödüllendirdi.

Ayrıca turnuvaya katkılarından dolayı Başkan Kadir Kara tarafından Basketbol İl Temsilcisi Murat Teke ile Basketbol İl Hakem Kurulu adına Harun Poyraz'a teşekkür plaketi hediye edildi.

Final karşılaşmaları sonunda kısa bir açıklama yapan Başkan Kadir Kara, bu organizasyonun geleneksel bir hale geleceğini söyledi. Maçları izlerken büyük bir keyif aldığını ifade eden Başkan Kara, turnuvaya katılan tüm sporcuları tebrik ederek şunları söyledi. "Bu yıl Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Osmaniye Valiliğimizin öncülüğünde bir takım programlar hazırladık. Bunlardan biri olan tek pota basketbol turnuvası üç gün boyunca devam etti. Gençlerimizin sporla irtibatını koparmamak adına bu organizasyonu gerçekleştirdik. Bu etkinliğimizde Osmaniye'de basketbol adına çok sayıda yetenekli gencimizin olduğunu gördük. Onlara imkan vermek gerekiyor.

Bundan sonra onlara daha iyi şartlarda imkanlar vererek bu tip çalışmalarımız arttıracağız. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatrük'ün dediği gibi 'Ben Sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim' sözlerine yakışır genç sporcuları görmek bizleri çok mutlu etti. Emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyor, tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum"

Bu yıl 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını bir hafta süren şenlik havasında Osmaniye Valiliğinin öncülüğünde kutladıklarını söyleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, tüm bu organizasyonlara katkılarından dolayı Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara'ya teşekkür etti.

Üç gün boyunca devam eden ve geçtiğimiz akşam final maçları oynanan Osmaniye Belediyesi Tek Pota Basketbol Turnuvası'nın final maçları ve ödül törenine Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara'nın yanı sıra belediye başkan yardımcıları Fatma Teke, Ayşe Argun, Ahmet Kırgın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Özel Kalem Müdürü Ertuğrul Cevahir, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüseyin Azizioğlu, Sosyal İşler Danışmanı Sehavet Aslankurt, Adalet ve Kalkınma Partisi Kadın Kolları Başkanı Zekiye Yılmazer, Basketbol İl Temsilcisi Murat Teke ile çok sayıda basketbol sever katılarak izlediler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel ek Pota Sokak Basketbol Turnuvası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement