Ek Çöp Parası Vatandaşı İsyan Ettirdi - Son Dakika
Güncel

Ek Çöp Parası Vatandaşı İsyan Ettirdi

Ek Çöp Parası Vatandaşı İsyan Ettirdi

Rüsselsheim'da yüzlerce ailenin yaşadığı konutlarda yıl sonu ek çöp parası ödemek zorunda kalan aileler isyan ettiler.

14.09.2011 14:20

Rüsselsheim'da yüzlerce ailenin yaşadığı konutlarda yıl sonu ek çöp parası ödemek zorunda kalan aileler isyan ettiler. Türk kiracılar "Çöp herkesin ortak sorunu oldu. 400'e kadar ek ücret talep ediliyor" diyerek hesaplamada hata yapıldığını söylediler.

Almanya'nın Hessen Eyaleti'ne bağlı Rüsselsheim'da çok sayıda Türk ailenin de yaşadığı toplu konutlarda "Çöp isyanı" yaşanıyor. Konut şirketi tarafından gönderilen yıl sonu hesaplarında yüzlerce Euro'luk ek ücretin talep edildiğine dikkat çeken kiracılar "Çöp giderlerinde patlama oldu. 400 Euro'ya kadar ek ödeme istiyorlar. Hesaplamada hata yapılmış olabilir" dediler. Konuyla ilgili konut şirketine onlarca şikayetin ulaştığı belirtiliyor.

300 EURO İSTEDİLER

1998'den beri bu konutlarda kiracı olduğunu söyleyen Teslim Bulut "Her ay kira ile birlikte belirli bir ücret çöp parası olarak kesiliyor. Yıl sonu bu miktar toplanıyor ve çöp giderleri ile karşılaştırılıyor. Eğer giderler fazlaysa kiracıdan ek ücret talep ediliyor. Eskiden bırakın fazla para vermeyi, bize geri ödeme bile yapılırdı. Ancak benden ek olarak 300 Euro istediler. Komşularımda da aynı durum sözkonusu. Çöp konusu artık ortak sorunumuz oldu" dedi.

ÇİPLİ SİSTEM İŞE YARAMADI

Bulut, konut şirketinin "Çipli çöp sistemi" diye bir uygulama başlattığına dikkat çekerken "Her kiracıya bir çöp kartı verildi. Çöp atacağımız zaman çöp kutusunun kapağı bu kart sayesinde açılıyor. Yıl sonunda ise kimin kartı kaç kez kullandığı hesaplanıyor. Ancak kapak açıldıktan sonra çöpe atılan miktar bu sistemle tespit edilemiyor. Yani birisi 10 çöp torbası atıyor, diğeri sadece 1. Ayrıca kartı hiç kullanmadan çöpünü bidonun önüne bırakanların sayısında da patlama oldu. Böylelikle bu kişiler fazla para vermekten kurtuluyorlar" diye konuştu.

KİRAMIZ ARTTI

Behiye ve Adem Ayar çifti de çöp sorunundan şikayetçi. Çöp giderlerinin artması nedeniyle kirala da zam yapıldığına dikkat çeken çift "Komşularımızla da bu sorunu konuşuyoruz. Biz çok ailenin kirasına zam yapıldığını biliyoruz. Çöp giderleri hesaplamasında hata yapılmış olabilir. Şirketin bunları tekrar gözden geçirmesini istiyoruz. Toplu halde şikayette bulunmayı planlıyoruz. Ancak bu şekilde bu sorunun gündeme gelmesini sağlayabiliriz" bilgisini verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ek Çöp Parası Vatandaşı İsyan Ettirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement