Eğitim Sen ve Kesk, 'Meslek Nöbeti' Tutmak İsteyen Eğitimcilerin Gözaltına Alınmasını 'Kırmızı Kart' Göstererek Protesto Etti - Son Dakika
Güncel

Eğitim Sen ve Kesk, 'Meslek Nöbeti' Tutmak İsteyen Eğitimcilerin Gözaltına Alınmasını 'Kırmızı Kart' Göstererek Protesto Etti

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (EĞİTİM SEN) ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), bugün Öğretmenlik Meslek Kanunu'na karşı Anayasa Mahkemesi önünde ‘meslek nöbeti’ tutmak isteyen sendika yöneticilerinin gözaltına alınmasını ‘kırmızı kart’ göstererek protesto etti. Eğitim Sen MYK üyesi İkram Atabay, “Başta Öğretmenlik Meslek Kanunu hazırlayanlar bugün müdahalede bulunan emniyet güçlerine direkt emir verenlerdir” dedi.

09.11.2022 16:21  Güncelleme: 16:38

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (EĞİTİM SEN) ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), bugün Öğretmenlik Meslek Kanunu'na karşı Anayasa Mahkemesi önünde 'meslek nöbeti' tutmak isteyen sendika yöneticilerinin gözaltına alınmasını 'kırmızı kart' göstererek protesto etti. Eğitim Sen MYK üyesi İkram Atabay, "Başta Öğretmenlik Meslek Kanunu hazırlayanlar bugün müdahalede bulunan emniyet güçlerine direkt emir verenlerdir" dedi.

Eğitim Sen MYK üyesi İkram Atabay ve KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, bugün Anayasa Mahkemesi önünde Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun iptal talebiyle 'meslek nöbeti' tutmak isteyen sendika yöneticilerine ve öğretmenlere yönelik polis müdahalesiyle ilgili açıklama yaptı. Eğitim Sen Genel Merkezi'nde yapılan açıklamada konuşan İkram Atabay, şunları söyledi:

"BASIN AÇIKLAMASI YAPMAMIZA DAHİ İZİN VERİLMEDİ"

"Eğitimde ciddi kaoslar yaratacak Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun iptali için anamuhalefet partisi anayasa mahkemesine başvurmuştu. Bu konuda mücadele yürüten 14 sendikanın Merkez Yürütme Kurulu üyeleriyle birlikte biz Anayasa Mahkemesi'nin önünde bir nöbet eylemi tutmayı planlamıştık. Fakat oraya gittiğimizde keyfi uygulamalarla karşılaştık. ve orası emniyet güçleri tarafından abluka altına alınmıştı. Anayasa Mahkemesi'nin önünde basın açıklaması yapmamıza dahi izin verilmedi. Bu tür keyfi uygulama yapanların gücünü kimden aldığını biliyoruz. Başta Öğretmenlik Meslek Kanunu hazırlayanlar bugün müdahalede bulunan emniyet güçlerine direkt emir verenlerdir. Şu anda iki Merkez Yürütme Kurulu üyemiz ve diğer sendikaların Merkez Yürütme Kurulu üyeleri gözaltında. Meslek onuruna sahip çıkmak isterken Anayasa Mahkemesi önünde gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılmalıdır.

"TERS KELEPÇEYLE GÖZALTI YAPILDI"

AYM önünde 'Meslek Nöbeti' tutmak için bir araya gelen sendika başkan ve yöneticilerinin taleplerini demokratik bir şekilde ifade etmesine izin vermeyen emniyet güçleri tarafından bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Aralarında Merkez Yürütme Kurulu üyelerimiz Ahmet Karagöz ve Simge Yardım'ın da bulunduğu çok sayıda sendika yöneticisi, ters kelepçe yapılarak gözaltına almıştır. En doğal ve demokratik haklarımızı kullanmamızın yasa dışı bir şekilde engellenmesi ve sendika yöneticilerinin ters kelepçe ile gözaltına alınması kabul edilemez."

"UZUN SÜREDİR ANKARA'DA SENDİKAL HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİMİZE YÖNELİK BASKI POLİTİKALARIYLA KARŞI KARŞIYAYIZ"

KESK Eş Genel başkanı Mehmet Bozgeyik ise, "Uzun süredir Ankara'da sendikal hak ve özgürlüklerimize yönelik çok yoğun baskı politikalarıyla karşı karşıyayız. Özellikle yapacağımız basın açıklamaları, mitinglerimize dönük orantısız güç anlamında güvenlik güçlerinin aslında son 7 yıldır uygulamış olduğu ve giderek daha da fazla otoriterleşen uygulamalarla karşı karşıyayız. Keyfi bir şekilde gözaltına alınan Merkezi Yürütme Kurulu arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

Basın açıklamasına katılanlar, toplantının bitiminde üzerinde "AYM iptal etsin, ÖMK'ya hayır" yazılı kırmızı kartları göstererek, gözaltıları ve baskıları protesto etti.

Eğitim Sen ve Kesk, \'Meslek Nöbeti\' Tutmak İsteyen Eğitimcilerin Gözaltına Alınmasını \'Kırmızı Kart\' Göstererek Protesto Etti
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Eğitim Sen ve Kesk, 'Meslek Nöbeti' Tutmak İsteyen Eğitimcilerin Gözaltına Alınmasını 'Kırmızı Kart' Göstererek Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement