Eğitim İş: Türk Ulusu, Atatürk'ü Unutmadı, Unutmayacak - Son Dakika
Güncel

Eğitim İş: Türk Ulusu, Atatürk'ü Unutmadı, Unutmayacak

Eğitim İş: Türk Ulusu, Atatürk\'ü Unutmadı, Unutmayacak

Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir, Atatürk'ü anmanın ve anlamanın en güzel yolunun onun tüm yönleriyle gelecek kuşaklara öğretmekle gerçekleşeceğini vurgulayarak, "Türk Ulusu, Atatürk'ü unutmamıştır ve unutmayacaktır" dedi.Eğitim İş...

09.11.2013 14:43

Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir, Atatürk'ü anmanın ve anlamanın en güzel yolunun onun tüm yönleriyle gelecek kuşaklara öğretmekle gerçekleşeceğini vurgulayarak, "Türk Ulusu, Atatürk'ü unutmamıştır ve unutmayacaktır" dedi.

Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir yaptığı açıklamada Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 75. yılında sevgi, saygı ve özlemle andıklarını belirterek, "Atatürk, düşünceleri, başarıları, eserleri, ilke ve devrimleriyle yaşadığı çağı aşan ve her dönemde güncelliğini koruyan büyük bir liderdir. Engin ileri görüşlülüğü, barış yanlısı tutumu, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem, düşüncelerindeki evrensel boyut, Atatürk'ü dünyanın en büyük liderlerinden biri yapmıştır" açıklamasında bulundu.

-"ÜLKEMİZ, CUMHURİYET TARİHİNİN EN SIKINTILI VE ZOR SÜRECİNDEN GEÇİYOR"-

Yan yana, omuz omuza dayanışma içerisinde ve çoğalarak Türkiye'nin üzerinde dolaşan kara bulutları dağıtmanın ortak hedef olması gerektiğini vurgulayan Demir şunları kaydetti:

"Ne yazık ki, Mustafa Kemal'in bize emanet ettiği ülkemiz bugün Cumhuriyet tarihinin en sıkıntılı ve zor sürecinden geçmektedir. Bu süreçte emeğimize, geleceğimize, bilimsel eğitime, laik demokratik Cumhuriyetimize ve Cumhuriyetimizin kazanımlarına, ulusal bağımsızlığımıza ve bütünlüğümüze, sosyal hukuk devletine ve yargı bağımsızlığına yönelik saldırılar kaygı verici boyutlara ulaşmıştır. 11 yıldır ülkemizi emperyalist güçlerin ve uluslararası sermayenin talepleri doğrultusunda yönetenler, devletin bütün kurumlarını ve kaynaklarını onların hizmetine sunmaktadır. O büyük devrimciye ve arkadaşlarına karşı alnımız ak, başımız dik olsun istiyorsak, ortak sorunları yaşayan, ortak kaygıları taşıyan, ortak umutları paylaşan herkesin bu süreçte yüksek sorumluluk ve görev bilinci içerisinde hareket etmesi gerekmektedir."

-"ATATÜRK'Ü ANMANIN EN GÜZEL YOLU, ONUN TÜM YÖNLERİNİ GELECEK KUŞAKLARA ÖĞRETMEKLE OLUR"-

Demir, Türk ulusunun, çağdaş, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyeti sonsuza değin korumaya ve yaşatmaya kararlı olduğuna dikkat çekerek şöyle devam etti:

"Bugün ulus olarak yapmamız gereken, Yüce Önder'in yaşamını, düşüncelerini, ilke ve devrimlerini tüm yönleriyle gelecek kuşaklara öğretmektir. Atatürk'ü anmanın ve anlamanın en güzel yolu budur. Bütün eğitim iş görenleri, Cumhuriyet'in öğretmenleri, aynı kararlılıkla Atatürk ve Cumhuriyet devrimlerinin düşmanlarına karşı yılmadan mücadele edeceklerdir. Türk Ulusu, Atatürk'ü unutmamıştır ve unutmayacaktır."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Eğitim İş: Türk Ulusu, Atatürk'ü Unutmadı, Unutmayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement