Eğitim Alanındaki Düzenlemeler Anayasa'ya Aykırı Eylemi - Son Dakika
Güncel

Eğitim Alanındaki Düzenlemeler Anayasa'ya Aykırı Eylemi

Eğitim Alanındaki Düzenlemeler Anayasa\'ya Aykırı Eylemi

Türk Eğitim Sen üyesi bir grup, eğitim alanında yapılan düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesinin kapısını çaldı.

25.11.2014 13:57  Güncelleme: 14:23

Haber/ Kamera: İbrahim AKTÜRK, İstanbul-DHA

Türk Eğitim Sen üyesi bir grup, eğitim alanında yapılan düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesi'nin kapısını çaldı. Hükümet aleyhine sloganlar atan grup adına yapılan basın açıklamasında söz konusu düzenlemeyle yurt genelinde adaletsiz, insafsız ve kayırmacı tutumların sergilendiği ileri sürüldü. Daha sonra toplanan dilekçeler Anayasa mahkemesine gönderildi.

HÜKÜMET VE DÜZENLEME ALEYHİNE SLOGAN ATTILAR

Sirkeci PTT Merkezi önünde toplanan Türk Eğitim Sen üyesi yaklaşık 30 kişi, 'Kıyım, sürgün, işkence, işte AKP", 'Hükümet elini okulumdan çek" diye sloganlar attı. Protestocular daha sonra basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını grup adına Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan yaptı.

"HUKUK AÇISINDAN ÜLKEMİZ ADINA KARA BİR SAYFA OLARAK TARİHTEKİ YERİNİ ŞİMDİDEN ALIYOR"

Hükümetin eğitim alanında yaptığı düzenlemenin hukuka aykırı olduğunu öne süren Bostan, 'Alınan kanunla getirilen yeni düzenlemeler anayasamızda yer alan hukuk devleti ilkesi ve hakkaniyet anlayışı ile bağdaşmamaktadır. Alınan kararlarla, kazanılmış hakları yok sayarak tamamen keyfi bir yönetici atama sistemi getirilmiştir. Hayata geçirilen söz konusu yeni düzenlemeyle, yurt genelinde öylesine adaletsiz, insafsız ve kayırmacı tutumlar sergilenmiştir ki, bu dönem demokrasi, insan hakları ve hukuk açısından ülkemiz adına kara bir sayfa olarak tarihteki yerini şimdiden alıyor" dedi.

TOPLANAN DİLEKÇELER ANAYASA MAHKEMESİNE GÖNDERİLDİ

Basın açıklamasının ardından kalabalık, yapılan düzenlemenin iptali için topladıkları dilekçeleri Anayasa Mahkemesi'ne posta yoluyla gönderdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eğitim Alanındaki Düzenlemeler Anayasa'ya Aykırı Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement