Egeli öğrenciler ebru yaptılar - Son Dakika
Güncel

Egeli öğrenciler ebru yaptılar

Egeli öğrenciler ebru yaptılar

Ege Üniversitesi öğrencileri, renklerin suyla dansı olan ebru sanatı ile tanıştı. Ebru sanatı çalışması esnasında renklerin diliyle eğlenen öğrenciler, kişisel becerilerinide geliştirdiler.

04.05.2017 09:46

Ege Üniversitesi Prof. Dr. Sermed Akgün Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu önünde stant açan Ege Üniversitesi Ebru Sanatı Topluluğu üyeleri gönüllü öğrencilerle birlikte ebru çalışması yaptı.

Ebru yapmanın, sabır gerektiren bir sanat olduğunu söyleyen Ebru Sanatı Topluluğu Üyesi Ayşenur Tutucu,"2001 yılında kurulmuş bir topluluğuz. Topluluğumuza sınavla üye alımı yapıyoruz. İlk önce teorik bir anlatım yapıyoruz. Teorik derste anlattıklarımızı bir sınavla soruyoruz, üyelerimizi o şekilde seçiyoruz. Daha sonra sınavdan geçen üyelerimizle atölye çalışmalarımız oluyor. Bu sene sınavdan 40 kişi geçti. Aynı zaman da eğitmenlerimiz ve yardımcı eğitmenlerimiz oluyor. Ebru yapmak; sabır gerektiren bir sanattır. Ebru, insanın kişisel özelliklerini geliştirir. Ebru icra etmek renklerin sonsuzluğunu ve huzurunu yaşamaktır" diye konuştu.

Bir çok sosyal sorumluluk projesinde görev aldıklarını belirten Tutucu, "22 Mayıs'ta Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar (MÖTBE) Kültür Merkezi'nde "Ebru Sergisi" açacağız. Sergimize tüm sanatseverleri bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Egeli öğrenciler ebru yaptılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement