'Efeler' Eski Bakan Hasan Celal Güzel Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu - Son Dakika
Güncel

'Efeler' Eski Bakan Hasan Celal Güzel Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

\'Efeler\' Eski Bakan Hasan Celal Güzel Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

Ege Efe Kültür Derneği Başkanı Cem Çelik, katıldığı bir televizyon programında 'Atçalı Kel Mehmet Efe' ve genel olarak efeler hakkında ağır hakaretlerde bulunduğunu iddia ettiği eski Milli Eğitim Bakanı Hasan Celal Güzel hakkında, İzmir...

20.03.2013 13:50

Ege Efe Kültür Derneği Başkanı Cem Çelik, katıldığı bir televizyon programında 'Atçalı Kel Mehmet Efe' ve genel olarak efeler hakkında ağır hakaretlerde bulunduğunu iddia ettiği eski Milli Eğitim Bakanı Hasan Celal Güzel hakkında, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Adliye C-Kapısı önünde avukatları Tarcan Ülük ile birlikte basın açıklaması yapan Dernek Başkanı Cem Çelik ve üyeleri, Hasan Celal Güzel'in 'Efeler' hakkında kasıtlı ve provokatif söylemlerde bulunduğunu iddia etti ve kendisini kınadıklarını söyledi. Dernek Başkanı Cem Çelik, Hasan Celal Güzel'in katıldığı bir televizyon programında, 'Atçalı Kel Mehmet Efe' ve genel olarak efeler hakkında PKK ile benzeşme olduğunu iddia ettiğini, 'haydut, eşkıya, eli kanlı katil, ırz düşmanı ve terörist' gibi ifadeler kullandığını söyledi. Çelik, Güzel'in bu rencide eden sözlerini, sütre gerisine saklanmış gerçek niyetinin yüce Türk yargısı önünde ifşası için, ayrıca 'taraflarınca çekişmenin giderilmesi davası' açacaklarını söyledi. Cem Çelik, şunları söyledi:

"Burada toplanmamızın ve toplumsal bir tepki vermemizin nedeni şüphesiz bir şahsın temelsiz beyanlarına basit alınganlık göstermemiz değil. Efe bilinci ve kültürü kuşkusuz bir kişinin mesnetsiz ithamları ile değer yitirmez. Bu gerçek dışı, hakaret içeren beyan ve tespitlerin zamanlaması ve niyetinin tarafımızdan malum olduğudur. Türk kültürünün içinden yeşermiş Efe Kültürü sosyal adaletsizliğe gösterdiği tepkileri Bayrağına ve Vatanına yönelik saldırılarda da göstermiştir. Efeler adaletin timsali olmuşlardır."

Çözüm süreci adı altında ortaya konulan politika doğrultusunda milli birliğin dağıtılmaya çalışıldığını öne süren Cem Çelik, şu görüşleri dile getirdi:

"Efe kültürünün kurucusu Atçalı Kel Mehmet Efe nezdinde tüm efeleri PKK ile aynı kefeye koymak, PKK'nın da arkasında olan emperyalist güçlerle temas halindeki provokatörlerin yapabileceği bir şeydir. BDP mitingleri öncesinde vatan millet çığırtkanlığı ile Türk ya da Kürt kimliği üzerinden provokasyon üretenler ancak bu ülkenin ve halkının düşmanlarıdır. Efe kültürünün milli kurtuluşçuluğu kimseden öğrenecek hali yoktur. Çünkü efeler milli kurtuluşçuluğun kurucularıdır. Atçalı'dan Çakırcalı'ya, Çakırcalı'dan Demirci'ye efeler halka zulmeden Osmanlı'dan, işgalci emperyalistler ve uşağı Yunan Ordusu'na gereken cevabı vermişlerdir. Efe topraklarında kimse Maraş, Çorum, Sivas katliamı örgütleyemeyeceği gibi, bayrağa ve vatana da dil uzatamaz. Bu topraklar sahipsiz değildir. Amerika'nın, İngiliz'in, Alman'ın uşağına etnik temeli ne olursa olsun dün cevap efelerce verilmiştir. Gerekirse yarın efe yüreklilerce verilecektir."

Basın açıklamasının ardından Cem Çelik, avukatı Tarcan Ülük ile Eski Milli Eğitim Bakanı Hasan Celal Güzel hakkında, 'kişinin hatırasına alanen hakaret' suçundan TCK'nın 130. maddesine göre cezalandırılması istemiyle suç duyurusunda bulundu. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Efeler' Eski Bakan Hasan Celal Güzel Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement