EDİRNE'DE İŞİTME ENGELLİ BİREYLER İÇİN UYGULAMALI AFET EĞİTİMİ - Son Dakika
Güncel

EDİRNE'DE İŞİTME ENGELLİ BİREYLER İÇİN UYGULAMALI AFET EĞİTİMİ

EDİRNE İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nce işitme engelli bireylere Afet ve Acil Durum Eğitimi verildi.

07.11.2022 15:07  Güncelleme: 15:16

EDİRNE İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nce işitme engelli bireylere Afet ve Acil Durum Eğitimi verildi. Su baskını, yangın gibi afetlerin anlatıldığı eğitimde ayrıca uygulamalı olarak deprem anı canlandırıldı. 'Çök-kapan-tutun' metodu ile işitme engelli bireyler, uygulama yaptı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nce kentteki işitme engelli bireylere yönelik Afet ve Acil Durum Eğitimi verildi. Edirne İşitme Engelliler Spor Kulübü Derneği üyesi 30 kişinin katıldığı eğitim, Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi Senato Salonu'nda yapıldı. Edirne İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü eğitmeni Emir Murat Özavcı'nın verdiği eğitim, işaret dili tercümanı Zafer Tükel anlattı. Su baskını, yangın gibi afetlerin anlatıldığı eğitimde ayrıca uygulamalı olarak deprem anı canlandırıldı. 'Çök-kapan-tutun' metodu ile işitme engelli bireyler, uygulama yaptı.

'ÇOK FAYDALI BİR EĞİTİM OLDU'

Bu eğitimlerin 4 aşaması olduğu belirten AFAD eğitmeni Emir Murat Özavcı, "Bu eğitimleri düzenleyerek, afet sırasında nasıl hayatlarını kurtaracaklarını, nasıl daha az zarar göreceklerini; dilimiz döndüğünce anlatmaya çalıştık. Bu afetlerde nasıl korunabileceklerini, hayatlarını sürdürebileceklerini, afetlerde doğru davranış şekillerinin nasıl olması gerektiğini anlattık" dedi.

Edirne İşitme Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Mustafa Şimşek ise "Deprem ve yangın önlemlerini öğrenmiş olduk, tatbikat eğitimlerini aldık. Eğitimimiz güzel geçti. Bu eğitimi veren yetkili arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Tüm üyelerimiz ile bu eğitimi almamız gerçekten çok faydalı oldu. Bence herkesin bu eğitimi alması gerekiyor" diye konuştu.

EDİRNE\'DE İŞİTME ENGELLİ BİREYLER İÇİN UYGULAMALI AFET EĞİTİMİ
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel EDİRNE'DE İŞİTME ENGELLİ BİREYLER İÇİN UYGULAMALI AFET EĞİTİMİ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement