Davutoğlu, Meriç Nehri Kenarında Öğle Yemeği Yedi - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu, Meriç Nehri Kenarında Öğle Yemeği Yedi

Davutoğlu, Meriç Nehri Kenarında Öğle Yemeği Yedi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Edirne'de partisinin genişletilmiş il ve belediye başkanları toplantısından sonra Meriç Nehri kenarında öğle yemeği yedi.

24.12.2014 17:02  Güncelleme: 17:24

Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin genişletilmiş il ve belediye başkanları tohlantısından sonra Meriç Nehri kenarında öğle yemeği yedi. Yemekten sonra belirlenen programının dışına çıkan Başbakan Davutoğlu taşkınlar nedeniyle kapanan Meriç Köprüsü'nü devre dışı bırakacak alternatif köprü inşaatına gitti. Pazarkule Gümrük Kapısı'ndan sonra tarihi böyrüleri bypas ederek Karaağaç Mahallesi ile şehir merkezini birbirine bağlayacak alternatif köprünün yapım çalışmaları hakkında bilgi alan Başbakan Ahmet Davutoğlu inşaatın 23 Nisan tarihine kadar tamamlanması talimatını verdi.

YUNAN ASKERLERİNDEN ÇİÇEK

Başbakan Ahmet Davutoğlu daha sonra köprü inşaatından bir kilometre uzaklıktaki Pazarkule Gümrük Kapısı'na gitti. Gümrük görevlilerinden yapılan işlemler hakkında bilgi alan Başbakan Davutoğlu ardından yürüyerek Türk-Yunan sınırının sıfır noktasında nöbet tutan Türk askerlerinin yanına gitti. Türk askerleririnden tekmil alan Başbakan Davutoğlu nöbet tutan erlere nereli olduklarını ve terhislerine kadar kaldığını sordu. Ardından da nöbetçi askerleri telefonla aileleri ile görüştürdü. Daha sonra tampon bölgeyi yürüyerek geçen Başbakan Davutoğlu Yunanistan tarafındaki sınırda nöbet tutan askerlerin yanına gitti. Yunanlı askerler Başbakan Davutoğlu'na çiçek verdi. Bir süre Yunanlı askerlerle sohbet eden Davutoğlu ardından cep telefonundan Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras'ı arayarak, "Şu anda sizi Türk-Yunan sınırının sıfır noktasından arıyorum ve yeni yılınızı kutluyorum" dedi. Başbakan Davutoğlu kendisirni takip eden gazetecileri dönerek, "Bu sınırlar aslında bizi ayırmıyor. Daha çok halkları ve ülkeleri birbirine bağlıyor. Çok güzel bir dostluk tablosunda bir aradayız. Samaras ile bu noktadan görüşmek büyük bir gururdu. Bende bu sınır kapısından Yunan halkına ve Samaras iyi yıllar diliyorum. Krismislerini kutluyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Davutoğlu, Meriç Nehri Kenarında Öğle Yemeği Yedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement