Eco-Agrı Projesi Çalıştayı" Uzungöl'de Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Eco-Agrı Projesi Çalıştayı" Uzungöl'de Yapıldı

Eco-Agrı Projesi Çalıştayı" Uzungöl\'de Yapıldı

AB ve Türkiye'nin finanse ettiği Karadeniz Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında yürütülen ve daha temiz bir Karadeniz havzası oluşturulması amaçlanan ECO AGRI projesinin Türkiye'deki ikinci çalıştayı Uzungöl'de yapıldı.

29.12.2013 15:43

Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye'nin finanse ettiği Karadeniz Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında yürütülen ve daha temiz bir Karadeniz havzası oluşturulması amaçlanan ECO-AGRI projesinin Türkiye'deki ikinci çalıştayı Trabzon'un turizm beldesi Uzungöl'de yapıldı.

Trabzon'da, Tarım ve Çevre Korumasının Sürdürülebilir ve Ekolojik Açıdan Faydalanılması için Araştırmacıların Bilgilerinin Çiftçilerle Paylaşılması (ECO-AGRI) projesi kapsamında, Uzungöl'de düzenlenen çalıştaya, Trabzon Ticaret Borsası ve Of Ziraat Odası Başkanlığı yetkililerinin yanı sıra Moldova, Ermenistan yetkililer ile akademisyenler katıldı.

Katılımcıların çeşitli raporlar sunduğu çalıştayda konuşan Of Ziraat Odası Başkanı Mehmet Yüksel, "Bölgeler açısından böylesine değerli bir projede yer almaktan gurur duyuyoruz, elimizden gelen çabayı gösterdiğimize inanıyorum. Projenin tüm çiftçilerimiz açısından hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Of Ziraat Odası Proje Koordinatörü Fatma  Sezen Katrancı da daha temiz bir Karadeniz havzası için bir arada olduklarını ifade ederek, "İkinci çalıştayın sonunda mesafe kat etmemize rağmen fark ettik ki daha işin başındayız ve yapılması gereken çok işimiz var. Sadece akademik bilgilerin paylaşıldığı değil, kültürel açıdan ve daha bir çok açıdan paylaşımların olduğu bu projenin büyüyerek Karadeniz havzasına faydalı olmasını ümit ediyorum" şeklinde konuştu.

Of Ziraat Odası Genel Sekreteri Hakan Ulusoy da projenin önemine işaret ederek, "Sınır Ötesi İşbirliği 2. Programı içinde ECO-AGRI projesinde yer almakla sınırları kaldırarak daha temiz bir Karadeniz havzası için tarımsal kirlilik kaynaklarına karşı ortak çözümler aramada 4 ülke proje temsilcileri olarak yapılan çalışmalarla ne kadar güçlü bir aile olduğumuzu fark ettik" ifadelerini kullandı. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eco-Agrı Projesi Çalıştayı' Uzungöl'de Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement