"Cumhuriyet İçin Ekmeleddin İhsanoğlu Cumhurbaşkanı Olmalıdır" - Son Dakika
Güncel

"Cumhuriyet İçin Ekmeleddin İhsanoğlu Cumhurbaşkanı Olmalıdır"

"Cumhuriyet İçin Ekmeleddin İhsanoğlu Cumhurbaşkanı Olmalıdır"

Doğru Yol Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kemal Abdullahoğlu, cumhuriyet için Ekmeleddin İhsanoğlu'nun cumhurbaşkanı olması gerektiğini söyledi.

09.08.2014 09:36  Güncelleme: 09:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğru Yol Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kemal Abdullahoğlu, "Cumhuriyet" için Ekmeleddin İhsanoğlu'nun cumhurbaşkanı olması gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimine sayılı saatlerin kaldığını anımsatan Abdullahoğlu, "Bir yandan devlet ve mevcut makamın tüm güç ve imkânlarını dibine kadar kullanan, söylemleri ile de toplumu ayrıştırıcı, Cumhuriyetin kazanımları ve Anayasa ile sorunu olan, toplumsal uzlaşıdan uzak bir aday var. Kendi inandığı doğrudan asla ödün vermeyen, hakkındaki çok sayıda iddiaya sadece gülüp geçen, gereğini yapmayarak demokrasiye zerre kadar saygısı olmadığını adeta tescilleyen bir aday. 12 yıllık salt çoğunluk iktidarında sürekli, sözde şikâyet ettiği, 12 Eylül darbe yasalarını değiştirme zahmetine bile girmeyen öte yandan söylemlerinde sürekli "ileri demokrasiden' dem vurarak gerçek demokrasiye değil tribüne oynayan bir aday. Öyle bir dönem ki bir parti yüzde 9,9 oy alsa bile Meclis'e tek Milletvekili bile gönderemiyor. Seçimlere girmiş olsa bile Meclis dışındaki hiç bir partiye kuruş devlet yardımı yapılmayarak ülkedeki demokratik gelişimin adeta katledildiği bir dönem" dedi

Dış politikada cumhuriyet tarihinin en başarısız döneminin yaşandığını kaydeden DYP'li Abdullahoğlu, "Başta komşu ülkeler olmak üzere dünyada en çok yalnızlaştırıldığımız, ağırlık ve gücümüzün en fazla tartışılır hale geldiği dönem. Ekonomideki sanal refah verileriyle toplumun büyük bir bölümünün illüzyon ve hayallerle kandırıldığı dönem bu dönem" ifadelerini kullandı.

-"CUMHURİYETİMİZLE KAVGALI OLANLARA DA TARİHİ BİR DERS OLACAKTIR"-

Başbakan Erdoğan'ın 12 yıllık şaibeli dönemin hesabını vermeden Cumhurbaşkanlığı makamına sığınmaya çalışmakla suçlayan Abdullahoğlu açıklamasına şöyle devam etti:

"Geçmişi ve ailesi tertemiz, kariyeri mükemmel, barışçıl, Cumhuriyet 'in kazanımları ile kavgası olmayan toplumsal uzlaşmayı temel ilke edinmiş bir aday var. Çatışma istemeyen, huzur ve toplumsal barış hedefi ile ülkeye huzur ve güven ortamı getireceğini vadeden özellikle mevcut Anayasa ' ya bağlı kalacağı sözüyle güven veren aday. Demokrasimizde ilk defa gerçekleşen ortak bir tavırla, 14 partinin desteklediği milli mutabakat ve milli uzlaşmanın ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu. Artık takdir yüce milletimizin olup ya "maceraya'' evet diyecek ya da Anayasa'nın öngördüğü tarif ettiği bir Cumhurbaşkanı adayına evet diyecek ve sonuçta Cumhuriyetimize ve Onun kurucusu yüce Atatürk 'e şükran borcunu kısmen de olsa ödemiş olacak. DYP olarak bu sınavdan milletimizin büyük bir başarıyla çıkacağına inanıyoruz. Sonuç Cumhuriyetimizle kavgalı olanlara da tarihi bir ders olacaktır."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 'Cumhuriyet İçin Ekmeleddin İhsanoğlu Cumhurbaşkanı Olmalıdır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement