DYP'den Şaşırtan İddia: İhsanoğlu Seçilmezse AB Üyeliği İçin Türkiye Bölünecek - Son Dakika
Güncel

DYP'den Şaşırtan İddia: İhsanoğlu Seçilmezse AB Üyeliği İçin Türkiye Bölünecek

DYP\'den Şaşırtan İddia: İhsanoğlu Seçilmezse AB Üyeliği İçin Türkiye Bölünecek

DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz, Türkiye'nin Doğu ve Batı olarak bölünerek Batı tarafının AB'ye alınacağını ve böyle bir oyunun bozulması için Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanması gerektiğini belirtti.

01.08.2014 21:25

DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz, Türkiye'nin Doğu ve Batı olarak bölünerek Batı tarafının AB'ye alınacağını ve böyle bir oyunun bozulması için Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanması gerektiğini belirtti.

Doğruyol Partisi Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz yaptığı yazılı açıklamada, Doğu ve Güneydoğulu seçmenlerin Cumhurbaşkanlığı seçiminde oylarını kullanmadan önce çok iyi düşünmeleri gerektiğini kaydetti. Kapalı kapılar ardında Türkiye üzerinde büyük oyunlar oynandığını savunan Açıkgöz şu ifadeleri kullandı:

"Süreçleri tamamlayan Türkiye için sıra Avrupa Birliği üyeliğine gelmiştir. Ancak 77 milyonluk Türkiye, Almanya ve Fransa'nın gözünü korkutmaktadır. 82 Milyonluk Almanya, Avrupa Birliği içerisinde 1. derece söz sahibidir. AB içinde en fazla milletvekiline sahiptir. Ancak Almanya'nın nüfusu çok yaşlıdır ve 5-10 sene içerisinde 70 milyona düşecek, Türkiye ise 80 milyona çıkacaktır. İşte o zaman Türkiye AB içinde 1. derece söz sahibi olacaktır.

Türkiye AB'ye tam üyelik ile girdiği zaman 1. derece söz sahibi olamaması için nüfusunun 45-50 milyona düşmesi gerekmektedir. Peki nüfus nasıl düşer? Tabi ki Türkiye'yi bölerek düşer.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçilemediği durumda bu plan devreye girecek, Türkiye bölünme sürecini tartışacak, nihayetinde Batı bölgesi AB'ye girecek, Doğu bölgesi dışarıda kalacaktır. AB'ye girmiş batı bölgesi Shengen Vizesi uygulamak zorunda kalacağından, Doğu bölgesinde yaşayanlar istedikleri zaman Batı'ya gelemeyecekler, istedikleri şehre yerleşemeyeceklerdir.

AB'ye gireceksek, birlik beraberlik içerisinde girmek istiyoruz. Avrupa Birliği önemlidir ancak Türkiye Birliği daha önemlidir."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel DYP'den Şaşırtan İddia: İhsanoğlu Seçilmezse AB Üyeliği İçin Türkiye Bölünecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement