DYP, AK Parti'nin 'Türkiye'yi Uydurma Gündemlerle Oyaladığını' Savundu - Son Dakika
Güncel

DYP, AK Parti'nin 'Türkiye'yi Uydurma Gündemlerle Oyaladığını' Savundu

DYP, AK Parti\'nin \'Türkiye\'yi Uydurma Gündemlerle Oyaladığını\' Savundu

Doğru Yol Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kemal Abdullahoğlu, Türkiye'de gerçek gündemin konuşulmadığını savunarak, AK Parti hükümetini eleştirdi.

25.08.2014 14:21  Güncelleme: 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğru Yol Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kemal Abdullahoğlu, AK Parti hükümetinin başarı ile yürüttüğü "ilizyon" ve algı yönetimiyle Türkiye'yi sürekli olarak "uydurma" gündemlerle meşgul ettiğini ve halkın bir bölümünün "narkozda" tutulduğunu belirtti.

Abdullahoğlu yaptığı açıklamada, gerçek gündemin konuşulmadığını belirterek, gerçek gündemi şu şekilde sıraladı:

"-Ülkede 50 milyonun üstünde bir vatandaş kitlesi açlık ya da yoksulluk sınırı altında yaşıyor. Halkın çok büyük bir bölümü borç batağında inim inim inlerken günde iki dolarla yani dört lira ile yaşamaya mahkum milyonlar var ülkede.

-3 Y formülü (yoksulluk- yolsuzluk- yasaklarla mücadele) ve bu 3 problemi ortadan kaldırma vaadiyle iktidara gelmiş AKP hükümeti 12 yılda bu üç Y'den hangisini çözdü?

Bu konuda tek kelime söyleyebilecek bir hükümet yetkilisi var mı?

-Cari açık ve dış ticaret açığı Cumhuriyet tarihinin en büyük rekorunu kırıyor yıllardır. İhracatın ithalatı karşılama oranı yerlerde sürünüyor.

-2003 de 220 Milyar dolar borçla devraldığı Türkiye'yi 12 yılda 620 milyar dolar borca sokmuş ve bunu kalkınma diye yutturmaya çalışan bir hükümet var Ankara'da.

-Aldığı iç ve dış borçları 'gelir' hanesine yazarak kişi başına düşen gayri safi milli hasılayı 10 bin doların üstü gibi gösteren bir kandırmaca ve sanal refah algısı...

-Bir taraftan Merkez Bankası rezervlerinin 131 milyar dolar olduğu söylenirken öte yandan bu rezervin sadece 35 milyar dolarının kullanılabilir olduğu ve diğer bölümün banka teminatları olduğu bilinçli olarak saklanıyor.

-2003 de AKP nin devraldığı Türkiye dünyada tarım ve hayvancılık ürünlerinde kendi kendine yetebilen 7 ülkeden biriydi oysa bugün Ankara da 12 yılda ülkeyi bırakın elma armut ithalini , saman bile ithal eder duruma getiren bir hükümet var.

-12 yıldır işsizliğe en küçük bir çare üretmeyen , üretimle fabrikayla alakası olmayan sadece rant odaklı yatırımlarla işi götürmeye çalışan bir hükümet .

-Emekliyi açlık ve yoksulluk sınırı altında maaşla yerlerde süründüren bir hükümet var Ankara'da.

-Eğitim sistemini 12 yılda en azından 5 kez değiştirerek tüm eğitimi yerle bir etmiş, hem öğrencinin hem de velinin kısacası milyonlarca aileyi perişan etmiş bir hükümet.

-Türkiye de trafik kazalarında her gün ortalama 15-20 kişi ölüyor. Trafik terörünü önleme adına hangi önlemler alındı 12 yıllık AKP iktidarında?

-İş kazalarında her gün ortalama 5 kişiyi kaybediyoruz.

-Kadına şiddet olaylarında da her gün ortalama 3 kadın ölüyor."

-"TÜRKİYE İTİBARI CİDDİ YARA ALDI"-



Abdullahoğlu, Türkiye dış politikada cumhuriyet tarihinin en karanlık sürecinde olduğunu ve Türkiye itibarının ciddi yara aldığını belirtti. Abdullahoğlu açıklamasının devamında, "Bayrağımız indiriliyor, Atatürk heykelleri yakılıyor, yerle bir ediliyor. Yetmedi Son derece stratejik Diyarbakır'daki 2. Hava Taktik Kuvvetleri Komutanlığı lağvediliyor, bir anlamda bölge terk ediliyor. Buna da başka bir kılıf uyduruluyor. Demokratik kural, kanunlar ve Anayasa'nın ayaklar altına alındığı şu ortamda gündem ne Davutoğlu'nun ne de Cumhurbaşkanlığı seçimi olmalıydı, ne de Almanya'nın Türkiye'yi dinleyip dinlemediği olmalıdır. Şimdi Doğru Yol Partisi olarak soruyoruz; 12 yıldır adeta kangrenleşmiş bu sorunlar yumağı öylece dururken son günlerde gündemi meşgul eden bir dizi saçma sapan ve yapay gündem maddelerinin artık ne önemi kalmıştır? Tüm Türkiye DYP'nin bu çağrısıyla narkozdan süratle uyanmalı ve Türkiye'yi iyi yönettiğini sananlara demokratik tepkisini derhal göstermelidir" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel DYP, AK Parti'nin 'Türkiye'yi Uydurma Gündemlerle Oyaladığını' Savundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement