Düzceli Çiftçilerin Yüzü Güldü - Son Dakika
Güncel

Düzceli Çiftçilerin Yüzü Güldü

Düzceli Çiftçilerin Yüzü Güldü

Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından başlatılan makine ve ekipmanları hibe destek programı düzenlenen programla gerçekleştirildi.

22.09.2013 10:25  Güncelleme: 15:36

Düzce Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen programla makine ve ekipmanları hibe destek programı gerçekleştirildi.

Program kapsamında bu yıl Düzceli çiftçilere toplam 1 milyon 27 bin lira değerinde 708 adet makine ve ekipmanı dağıtımı yapıldı. Makine ve ekipmanlarının dağıtımı için düzenlenen törene Düzce Valisi Ali İhsan Su'nun yanı sıra, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Vali Yardımcısı Salih Karabulut, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Harun Kabaoğlu, davetliler ve çiftçiler katıldı.

Düzce Valisi Ali İhsan Su ise çiftçilerin desteklenmesi gerektiğini belirterek konuşmasında "Dünyanın en çok ihtiyaç duyduğu nesne gıdadır. İyi beslenme çok önemlidir. Dünya'da açlıktan ölümleri duyduğumuzda tarım alanının ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Bu kadar önemli bir alanın desteklenmesi şarttır. İnsan hayatının devam etmesi, sürdürülebilmesi, kaliteli yaşamın devamı için öncelikle gerekli olan şey gıdadır. Bu anlamda gıda-tarım sektörünün desteklenmesi anlamlıdır. Tarımsal üretimi artırmak geliştirmek kaliteli bir hale getirmek; makine, ekipman ve teknik destekle mümkün olur. Bunlar yoksa üretim artışı ve verimliliği yakalayamayız. Tarımsal üretimi geliştirmek, verimliliği artırmak, tarımsal sanayinin gelişmesine katkı sağlamak maksadıyla Bakanlığımız bu anlamda çiftçilerimize ekipman ve makine desteği sağlamaktadır. 1 milyon 27 bin lira değerinde 708 adet makine ve ekipman çiftçilerimize destek olarak sağlanmıştır. " ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Tarım ve hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından başvuru yapan çiftçilere makine ve ekipmanları dağıtıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Düzceli Çiftçilerin Yüzü Güldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement