Düzce Depreminin 17. Yılı - Son Dakika
Güncel

Düzce Depreminin 17. Yılı

Düzce'de 12 Kasım 1999'da meydana gelen depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu.

12.11.2016 21:17

Düzce'de 12 Kasım 1999'da meydana gelen depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu.

Anıtpark Meydanı'nda, Düzce Valiliği, Türk Kızılayı, Düzce Belediyesi, Düzce Üniversitesi, AFAD ve Düzce Arama Kurtarma Ekibinin (DAKE) iş birliğinde düzenlenen anma programında, deprem şehitleri için Kur'an-ı Kerim okundu.

İl Müftüsü Selami Emen tarafından yapılan duanın ardından, protokol üyeleri ve vatandaşlar depremin meydana geldiği 18.57'de hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu.

Ellerindeki, "Depremi unutmadık, unutturmayacağız" ve "Sağlam binalar istiyoruz" yazılı dövizleri taşıyan Düzce Depremzedeler Derneği (DEPDER) üyeleri ile vatandaşlardan oluşan grup, Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü.

Burada grup adına konuşan DEPDER Başkanı Ayşegül Şenol Can, felaketin 17. yılında hayatını kaybeden vatandaşları saygı ve rahmetle andıklarını söyledi.

Can, depremin yıldönümünde alanda toplandıklarını, bir daha aynı acıların yaşanmamasını istediklerini belirtti.

Depremde insanların hayatını kaybetmesinin kader olmadığını öne süren Can, "İstersek sağlıklı ve güvenli bir Düzce inşa edebiliriz. 12 Kasım depreminin 17. yıl dönümünde bir kez daha hep beraber sağlıklı ve güvenli bir şehirde yaşama hakkımızı savunmak için burada olduğumuzu tüm yetkililere ve ilgililere bildirmek isteriz. Yine bizler biliriz ki depremi afete dönüştüren deprem öncesi yapılaşmada alınan yanlış karar ve uygulamalardır." diye konuştu.

Can, gelecekleri ile ilgili alınan kararlarda söz sahibi olmak istediklerini de sözlerine ekledi.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Düzce Depreminin 17. Yılı
Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement