Düzce Belediyesi ve İhh İnsani Yardım Vakfı'nca Düzenlenen Yardım Kampanyasında Toplanan Yardım... - Son Dakika
Güncel

Düzce Belediyesi ve İhh İnsani Yardım Vakfı'nca Düzenlenen Yardım Kampanyasında Toplanan Yardım...

Düzce Belediyesi ve İhh İnsani Yardım Vakfı\'nca Düzenlenen Yardım Kampanyasında Toplanan Yardım...

Düzce Belediyesi ve İHH İnsani Yardım Vakfı'nca düzenlenen yardım kampanyasında toplanan yardım malzemelerini taşıyan 7 tır, dualar eşliğinde Suriye'ye doğru yola çıktı.

14.01.2013 14:23

Düzce Belediyesi ve İHH İnsani Yardım Vakfı'nca düzenlenen yardım kampanyasında toplanan yardım malzemelerini taşıyan 7 tır, dualar eşliğinde Suriye'ye doğru yola çıktı.

Düzce Belediye Meydanı'nda 3-13 Ocak tarihleri arasında düzenlenen kampanyada battaniye, un ve gıda maddelerinden oluşan 7 tır dolusu yardım malzemesi toplandı.

Meydanda düzenlenen törende konuşan AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, yardım kampanyasının kısa sürede amacına ulaştığını, gerek halkın gerekse iş adamlarının kampanyaya destek verdiğini söyledi.

Düzce halkının yardım yapabilmek için yarıştığını ifade eden Korkmaz, "Şuan burada topladığımız 4 tırdan 3 tanesi un ile dolu, bir tanesi de battaniye ile dolu durumda. Yapılan nakdi yardımlar ile de 3 tırlık alışverişimizi yaptık. Düzce adına Suriye'ye 7 tır dolusu yardımımız ulaşacaktır inşallah" diye konuştu.

Türk halkının bölgedeki olayı yakından takip ettiğini vurgulayan Korkmaz, şunları söyledi:

"Biz Suriye ile ayrılalı 100 seneyi geçmedi. Eve gidip dedelerinize sorarsanız, 'Suriye neresi dede" derseniz o sizi anlamayacaktır. Çünkü siz şuan Diyarbakır'ı nasıl düşünüyorsanız, Trabzon'u nasıl düşünüyorsanız, o zaman Şam da o şekildeydi. Maalesef şuan bizden ayrıldı, ayrı bir devlet. O devletin başında bir diktatör var ama o diktatörün gidişi yakın zamanda olacaktır.

Biz uzun süreli bir mücadele gösteriyoruz ve kardeşlerimize destek oluyoruz. Uzun soluklu bir yardım kampanyası yürüteceğiz çünkü Suriye üzerinde uzun soluklu planlar yapılıyor."

-"2 bin 250 adet battaniye topladık"-

İHH İnsani Yardım Vakfı Düzce Şubesi Başkanı Ali Kasım ise 3 Ocak'ta başlatılan yardım kampanyasının 13 Ocak'ta sonlandırıldığını, yardım yüklü tırların yola çıktığını anlattı.

Düzce halkının yaşamış olduğu depremlerden dolayı yardım kampanyalarında cömert davrandığını dile getiren Kasım, "10 günlük kampanyamızın sonunda 5 tır dolusu yani 126,5 ton un, 1 tır dolusu yani 2 bin 250 adet battaniye topladık ve bugün yardım dolu tır sayımız 7'ye çıktı. Kısa süre önce büyük depremler yaşadık ve 40 saniyede yardım alan el olduk. Şimdi Düzce halkı nereye ne kadar yardım yapacağını çok iyi biliyor" şeklinde konuştu.

Suriye'de bir yılı aşkın zamandır olayların devam ettiğini, bu nedenle yardım kampanyalarının kısa süreli olamayacağını kaydeden Kasım, sözlerini şöyle tamamladı:

"Suriye'de 50 binin üzerinde insan hayatını kaybetti ve 2,5 milyon insan yerinden, yurdundan edildi. Bu olaylar Esed gitmediği sürece devam edecektir.

'İnşallah bir an önce gitsin' diye dua ediyoruz. Bu olaylar sadece bunlarla bitmiyor, yardımlarımızı artırarak sürdürmemiz lazım. 10 günde bu kadar yardım topladık, kampanyalarımız devam edecektir."

Konuşmaların ardından Düzce İl Müftüsü Selami Emen'in yaptığı dua eşliğinde tırlar, Suriye'ye gönderilmek üzere yola çıktı.

Muhabir: Abdülhamid Hoşbaş

Yayıncı: Kemal Kaymak - DÜZCE

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Düzce Belediyesi ve İhh İnsani Yardım Vakfı'nca Düzenlenen Yardım Kampanyasında Toplanan Yardım... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement