Dursunbey Hayırseverleri Bir Arada - Son Dakika
Güncel

Dursunbey Hayırseverleri Bir Arada

Dursunbey Hayırseverleri Bir Arada

Hastane yönetimi hayırseverlere bir yemek programı düzenledi.

21.02.2012 15:26

Dursunbeyli hayırseverlerin desteği ile geçtiğimiz Ağustos ayında kurulan Mamografi cihazı Dursunbey'e büyük bir hizmet olarak değerlendirilirken, dün akşam Hastane yönetimi bu hayırseverlere bir yemek programı düzenledi. Yemeğe İl sağlık Müdürü ve ekibi'de katıldı.

Dursunbey Devlet Hastanesine geçtiğimiz Ağustos ayında hayırseverlerin destekleri ile kurulanMamografi cihazı, meme kanserini henüz kitle göğüste oluşmadan başlangıç evresinde belirleyebildiği için özellikle kadınlar için oldukça önemli bir cihazdır. Ayrıca bu cihaz memede ele gelen kitlenin iyi veya kötü huylu olup olmadığını belirlemede de yardımcı olmaktadır.

Bu cihazı büyük fedakârlıklar yaparak Dursunbey'e kazandıran Dursunbey Devlet Hastanesi yönetimi bu cihazın kurulmasında büyük desteği olan Dursunbeyli vatandaşları organize ettikleri yemekli toplantıda bir araya getirdi. Yemeğe Dursunbey Kaymakamı Ahmet Süheyl Üçer, Dursunbey Belediye Başkanı M. Ruhi Yılmaz, İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz, İl Sağlık müdür Yardımcısı Cem Pireli, Personel şube Müdürü Halil Kavak, Basın Danışmanı Aydın Demirel, Dursunbey Devlet Hastanesi Başhekimi Bilal Kaya, Sağlık Grup Başkanı Hakkı Özçoban ve Mamografinin Dursunbey'e kazandırılmasında büyük destek veren hayırseverler katıldı.

'ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ HASTANEMİZ'

Yemeğin ardından bir konuşma yapan Balıkesir İl sağlık Müdürü şunları ifade etti. "Dursunbey'i kendi memleketim gibi hissediyor ve Dursunbey'i samimiyetle seviyoruz. Dursunbeyli vatandaşlar ilçedeki sağlık hizmetlerine oldukça sahip çıkıyor. Beraber yapılan birçok hayırlı işlerimiz var ve bu hizmetlerden Dursunbeyli vatandaşlarımız faydalanıyor. Kısmet olursa yakın zamanda Dursunbey için hastane ihalesi yapılacak ve 2013 senesinin sonunda bu hastanemizi açmayı planlıyoruz. Bizim de hastane için desteklerimiz olacak fakat siz yardım sever vatandaşlarımızın da bu hastane ile ilgili desteklerinin olacağına inancımız sonsuz." dedi.

Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Sağlık il Müdürü Hasan Yılmaz Dursunbey'e göğüs hastanesi söylentileri ile ilgili soruya cevap verdi. Yılmaz Öncelikle Balıkesir genelinde devam eden Hastane projelerinin bitirileceğini, bu hastanelerin bitirilmesinin ardından yapılması şart hale gelen diğer hastaneler ile ilgili projelerinde başlayacağını belirtti. Yılmaz Ayrıca Dursunbey'in göğüs hastanesi bakımından oldukça uygun olduğunu belirtirken Bakanlığın bu tür hastaneleri büyük şehir ve metropollerde kurmak istediğinin de özellikle üzerinde durdu.

'YARDIMLAŞMA ATALARIMIZDAN YADGAR'

Daha sonra bir konuşma yapan Dursunbey Kaymakamı Ahmet Süheyl Üçer şunları ifade etti. "Yardımlaşma ve dayanışma bizim milletimizin temel bir hasretidir. Anadolu'nun kapısı 1071 yılında Türklere ve İslamiyet'e açıldı. O zamandan beri Anadolu'nun neresini gezerseniz gezin bizim ecdadımız karış karış bu toprakları hayır hasenat eserleri ile işlemiştir. Öte yandan Avrupa ülkelerini gezdiğiniz zaman orada tarihi eser adına kamu yararına yapılan eserler arasında görebilecekleriniz sınırlıdır. Bizim geçmişimizde ise ecdadımız insanların yararlanabileceği eserlere yatırım yapmıştır.

Hanlar, hamamlar, Kervansaraylar, medreseler, şifahaneler gibi kamu hizmetlerine yatırım yapan, hem bu dünyasının hem de ahretini düşünen bir neslin evlatlarıyız. Tabi ki bizde millet olarak bugünde bu hasretleri yaşatıyoruz. Son yıllarda özellikle Mili eğitim ve Sağlık alanında vatandaşlarımızın büyük yatırımlarını büyük eserlerini görüyoruz. Bu güzel alışkanlıkların hala yozlaşmadan bozulmadan sürdürülüyor olmasından oldukça memnunuz. Allah hayırlarınızı arttırsın dilerken Toprağım olan il Sağlık müdürümüze de katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum."dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılara tek tek teşekkür eden Dursunbey Devlet hastanesi Başhekimi Bilal Kaya misafirlerini kapıdan ağırlayarak destek ve katılımları için teşekkürlerini sundu

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dursunbey Hayırseverleri Bir Arada - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement