Dursunbey'de TGM Oluşuyor - Son Dakika
Güncel

Dursunbey'de TGM Oluşuyor

Dursunbey\'de TGM Oluşuyor

Yılmaz Dursunbey'e yapılması planlanan program ve hizmetler için destek almak üzere Ankara'da çeşitli temaslarda bulundu.

10.04.2012 16:55

Dursunbey Belediye Başkanı M. Ruhi Yılmaz Dursunbey'e yapılması planlanan program ve hizmetler için destek almak üzere Ankara'da çeşitli temaslarda bulundu.

Dursunbey Belediye Başkanı M.Ruhi Yılmaz, Dursunbey Belediyesi Destek hizmetleri müdürü Nusret Ergin ile birlikte Belediyenin hazırlamış olduğu projeleri ilgili bürokratlara sundu.

Dursunbey Belediyesinin yapacağı, isminin Toplumsal Gelişim Merkezi olması planlanan yarı olimpik kapalı yüzme havuzu ve spor kompleksi projesi, Parke taşı alımı, Suçıktı şiir Akşamları'na destek ve Gençlik spor Bakanlığının yapacağı FİFA standartlarındaki sentetik çim saha projesini takip gibi başlıklarla belirlenen konularda, Bakanlık ve müdürlükleri ziyaret eden Başkan Yılmaz temaslarına İlbank ile başladı.

Burada İlbank proje müdürü Burhanettin Hançerlioğlları ile görüşen başkan Yılmaz kamulaştırılarak avam projesi tamamlanan Toplumsal Gelişim merkezi için ilbanktan alınabilecek proje ve maddi destek için müdürden bilgi aldı. Projenin bir an önce hayata geçirilmesini planladıklarını belirten başkan Yılmaz projeyi Destek Hizmetleri Müdürü Nusret Ergin'e bir birifing halinde anlattırdı. Projeyi oldukça beğenen proje müdürü Dursunbey Belediyesine her zaman destek olacaklarını belirtti. Proje Müdürü Dursunbey Belediyesinin İlbankta prestiji olan sayılı belediyelerden biri olduğunu hatırlatırken ayrıca mecliste kararı alınarak alımına karar verilen parke taşları içinde gereken paranın en kısa sürede aktarılacağını belirtti.

İlbank ziyaretinin ardından Suçıktı şiir akşamları için Kültür Bakanlığıdan destek almak için bakanlığa hareket eden başkan Yılmaz burada Genel Müdür Abdülkadir Yıldız ile görüştü. Hazırlanan projeyi bir dosya halinde genel müdüre sunan Başkan Yılmaz Suçıktı şiir Akşamlarının gelenekselleşen güzelliğini görmek için genel müdürü'de Dursunbey'e davet etti. Oldukça samimi bir havada geçen görüşmenin ardından destek projesi komisyona gönderilerek burada incelemeye alındı. Önümüzdeki günlerde toplanacak komisyonun kararının ardından Suçıktı Şiir Akşamları için Kültür bakanlığından gelecek olan yardım miktarı belli olacak.

STAD BAKANDA

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılacak olan Fifa standartlarındaki stad içinde girişimlerde bulunan Başkan Yılmaz bürokratik kanallarla yazılan ve imzası bekleyen yazıları hızlandırmak amacı ile temaslarda bulundu . Bu Kapsamda Orman Bakanlığında bulunan yazının akıbetini öğrenmek için bakanlığa giden Yılmaz burada Ahmet Aksakal ile görüştü. Görüşmede stad için Orman bakanlığının vermesi gerek izin belgesinin akıbetini soran Yılmaz yazının Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun masasında onay aşamasında olduğu bilgisini aldı. Bu habere oldukça sevinen Başkan Yılmaz gerekli yazışmaların biran önce bitirilip Gençlik ve spor Bakanlığına gönderilmesini Aksakal'dan rica etti.

Orman Bakanlığı temaslarının ardından TBMM'de Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan ile görüşen Başkan buradaki kısa görüşmenin ardından AK Parti genel Merkezine hareket etti. Burada Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur ile görüşen başkan Yılmaz Uğura iade-i ziyarette bulundu. Dursunbey Belediyesi olarak yapacakları hizmetlerin peşine düştüklerini bu sebeple Ankara'da temaslarda bulunduklarını belirten Yılmaz, Edip Uğur'a devam eden diğer devlet hizmetleri için Dursunbeyli vatandaşların bu hizmetleri sabırsızlıkla beklediklerini belirtti.

Son olarak Devletin üst kademelerinde görev yapan Dursunbeyli bürokratları ziyaret eden Başkan Yılmaz buradaki temaslarının ardından Ankaradan ayrıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dursunbey'de TGM Oluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement