Dünya Dans Günü Nedir ve Neden Kutlanır? - Son Dakika
Güncel

Dünya Dans Günü Nedir ve Neden Kutlanır?

Dünya Dans Günü Nedir ve Neden Kutlanır?

Her yıl 29 Nisan'da kutlanan ve olağanüstü koreografi ve dansçılarla kutlanan Dünya Dans Günü nedir? Dünya Dans Günü etkinlikleri nedir?

29.04.2019 10:29  Güncelleme: 10:31

Bu yıl Havana'da kutlanan Dünya Dans Günü, veya Uluslararası Dans Günü, Uluslararası Tiyatro Enstitüsü ve UNESCO ortağı STK Uluslararası Dans Komitesi tarafından ortaya atıldı. Dünya Dans Günü ne zaman? Dünya Dans Günü, etkinlikleri neler? İşte Dünya Dans Günü hakkındaki her şey haberimizde...

DÜNYA DANS GÜNÜ NEDİR?

Dünya Dans Günü veya Uluslararası Dans Günü, Uluslararası Tiyatro Enstitüsü ve UNESCO ortağı STK Uluslararası Dans Komitesi tarafından 1982 yılında duyuruldu. Her yıl 29 Nisan'da kutlanan dans günü, özel koreografiler ve birbirinden yetenekli dansçılarla dünyaya mesaj verir. Dansçılar, World Dance Alliance ve ITI Uluslararası Dans Komitesi iş birliği ile Uluslararası Dans Günü kurucu kurumu tarafından seçilir.

DÜNYA DANS GÜNÜ NEDEN 29 NİSAN'DA KUTLANIR?

Uluslararası Dans günü, 2019 yılında Havana'da kutlanıyor. İlk kez beş isim dans günü özelinde elçi ilan edildi. Bu özel gün, modern balenin atası olarak kabul edilen ünlü balet Jean-Georges Noverre'in doğum günü olması nedeniyle 29 Nisan'da kutlanır.

DÜNYA DANS GÜNÜ ETKİNLİKLERİ NELER?

STK Uluslararası Dans Komitesi tarafından duyurulan Dünya Dans Günü, birçok dans topluluğu tarafından sahiplenildi ve Uluslararası Tiyatro Enstitüsü'ne bağlı olmayan etkinlikler düzenlenmeye başladı. Dans toplulukları, dans stüdyoları, "crew"lar Dünya Dans Günü özelinde performanslar sergiliyor, özel sınıflar açıyor ve daha pek çok özel etkinlikler organize ediyor. Hepsinin ortak amacı, dans tutkusunu tüm dünyayla paylaşmak.

Son Dakika Güncel Dünya Dans Günü Nedir ve Neden Kutlanır? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement