Dünya Romanlar Günü Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Dünya Romanlar Günü Coşkuyla Kutlandı

Dünya Romanlar Günü Coşkuyla Kutlandı

Fatih Belediyesi ve Sulukule Roman Kültürünü Geliştirme Derneğinin organizasyonu ile düzenlenen Dünya Romanlar Günü Balat Sahili'nde coşku ile kutlandı.

24.05.2011 23:50

Fatih Belediyesi ve Sulukule Roman Kültürünü Geliştirme Derneğinin organizasyonu ile düzenlenen Dünya Romanlar Günü Balat Sahili'nde coşku ile kutlandı. Şenlik kapsamında birçok ünlü Dans, Perküsyon ve Klarnet grupları şarkıları ile izleyenleri coşturdu. Festivale İstanbul'daki Roman dernekleri ve Türkiye'deki tüm Romanlar katıldı. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir bu yılki Roman festivalinin düzenledikleri ikinci festival olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Bizim zaten Fatih'te; Ayvansaray'da, Sulukule'de ve Ahırkapı'da üç bölgede romanlarımız var. Bu festival münasebeti ile İstanbuldaki tüm Roman derneklerini, tüm Roman kuruluşlarını davet ettik. Ayrıca Trakyadan da Romanlarımız geldi. Senede bir defa Dünya Roman Gününe atfen bir festival düzenliyoruz. Ümit ederim bunu da her yıl biraz daha geliştirerek büyüteceğiz. "

Sunuculuğunu Romanların modacısı Kobra Murat ile Ayşen Gürler'in üstlendiği ve Türkiye'de ikinci defa gerçekleşen festival gece geç saatlere kadar devam etti. Havai fişekleri ile coşan Roman vatandaşlar Çanakkale Lapseki Roman Orkestrası, Sulukule Roman Orkestrası, Yaşar Akpençe Perküsyon Grubu, Gipsy Carnaval Grubu, Fatih Belediyesi Ahırkapı Roman Orkestrası ve Hamdi Atakay Perküsyon Grubunun konserleri ile doyasıya eğlendi.

-İstanbul DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dünya Romanlar Günü Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement