Dünya Hayvanları Koruma Günü - Son Dakika
Güncel

Dünya Hayvanları Koruma Günü

Dünya Hayvanları Koruma Günü

Konya'da sokak hayvanları için mama kabı dağıtıldı

04.10.2013 13:12

Konya'da, Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla sokak hayvanları için mama kabı dağıtıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 8. Bölge Müdürü Mustafa Sungur, sivil toplum kuruluşları üyeleri ve Selçuk Üniversitesi (SÜ) Veteriner Fakültesi öğrencilerinin katılımıyla Kültürpark'ta düzenlenen programda, yaban hayvanlarının SÜ Veteriner Fakültesinde rehabilite edildiğini, Karatay Belediyesinin hayvan barınaklarında da koruma altına alındığını söyledi.

Sokak hayvanlarının korunması konusunda da çalışmalar yaptıklarını anlatan Sungur, "Vatandaşlarımızdan ricamız, dağıttığımız bu kaplara ya da da kendileri temin edecekleri kaplara yemeklerinden arta kalan yiyecekleri koyarak, bunları, sokakta yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar için kapılarının önlerine bırakmaları... Ayrıca, mama kaplarının dağıtılmasına katkı sağlayan tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyoruz" dedi.

Konya Müftü Yardımcısı Hamza Küçük ise hayvanları koruma ve onlara sahip çıkmanın İslam dininin de üzerinde önemle durduğu konulardan biri olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından, Konya Vali Yardımcısı Erol Özkan, Konya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ali Özer'e, hayvanların barınması ve korunmasında vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür belgesi takdim etti.

Daha sonra sivil toplum kuruluşları üyeleri ve SÜ Veteriner Fakültesi öğrencileri, sokak hayvanları için Kültürpark'taki vatandaşlara mama kabı dağıttı. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünya Hayvanları Koruma Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement