Dünya Denizleri İstanbul'da Buluşuyor - Son Dakika
Güncel

Dünya Denizleri İstanbul'da Buluşuyor

Dünya Denizleri İstanbul\'da Buluşuyor

"Uluslararası Marmara Sualtı Görüntüleme Festivali" 4-13 Eylül tarihleri arasında Haydarpaşa Garı'nda…

01.09.2015 11:23  Güncelleme: 11:24

Dünyanın ilk sualtı kulüpleri arasında bulunan Türk Balıkadamlar Spor Kulübü'nün her yıl düzenlediği 15. Uluslararası Marmara Sualtı Görüntüleme Festivali bu sene tarihi Haydarpaşa Garı'nda İstanbullularla buluşuyor. 4-13 Eylül 2015 tarihleri arasında düzenlenecek Festival, geçen sene kaybettiğimiz Türkiye'de ve yurt dışında gerçekleştirdiği proje ve araştırmalarla sualtı dünyası için önemli hizmetler sunan Gökhan Türe'ye ithaf edildi.

Hızla kirlenmekte olan denizlerimizdeki sualtı canlılığına dikkat çekmenin önemli kanallarından biri olarak kabul edilen, üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye'de, toplumsal bilinci geliştirme çabalarında da önemli bir sorumluluk üstleniyor.

Festivalde yer alan 100'e yakın etkinlik izleyicisini bekliyor

10 gün sürecek Festivalde sergi, film ve multimedya gösterisi, söyleşi, seminer, atölye, panel ve sosyal sorumluluk projeleriyle yüze yakın sayıda etkinlik yer alacak. Düzenlenen ulusal ve uluslararası yarışmalar da sualtı yaşamına dair fotoğraf ve videolar aracılığıyla iki farklı disiplinde önemli bir görsel hafıza oluşturacak.

Marmara Sualtı Görüntüleme Festivali'ne, çevre, sualtı ve görüntüleme alanlarında değerli projelere imza atan yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda seçkin fotoğrafçı, film ve belgesel yönetmeni, araştırmacı ve akademisyenin katılırken, çocuklara yönelik gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projeleriyle deniz kültürü ve sevgisinin daha küçük yaşlarda kazandırılması hedefleniyor.

Bütün sınırları tek bir ülkeye ait dünyadaki tek deniz: "Marmara"

Türk Balıkadamlar Spor Kulübü (TBK) ve festival düzenleme komitesi, Marmara Denizi'ni doğanın sonsuz cömertliği ve güzelliğinin bir yansıması olarak görüyor. Bu değeri korumak için önlem alma, projeler geliştirme ve toplumumuzu eğitme gibi önemli sorumlulukların farkında olarak çalışmalarına devam ediyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dünya Denizleri İstanbul'da Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement