Dünya Çevre Günü - Son Dakika
Güncel

Dünya Çevre Günü

Dünya Çevre Günü

EDİRNE (AA) – Edirne'de, Dünya Çevre Günü dolayısıyla program düzenlendi.

05.06.2017 12:08

EDİRNE (AA) – Edirne'de, Dünya Çevre Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Edirne Valiliği ve Edirne Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen program, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı.

Edirne Çevre ve Şehircilik Müdürü Abdullah Bülbül, törende yaptığı konuşmada, doğanın ve çevrenin korunmasının önemini vurguladı.

İnsanlara çevre bilincini aşılamak ve çevreye karşı farkındalık oluşturmak için çalıştıklarını belirten Bülbül, şunları kaydetti:

"Son 100 yılda yaşanan hızlı sanayileşme ve nüfus artışı birçok çevre problemini de beraberinde getirmiştir. Çevre problemlerinin çözümünde uluslararası çalışmaların yanında kamu kurum ve kuruluşlarından eğitim kurumlarına, özel kuruluşlardan sivil toplum örgütlerinden bireylere kadar tüm kesimlerin katkısı büyük önem arz etmektedir. Çevreyi koruma bilincinin oluşturulması ve toplum geneline yaygınlaştırılması eğitimle doğrudan ilgilidir."

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu da yeni neslin çevre duyarlılığının geçmişe göre daha yüksek olduğunu ve belediye olarak çevrenin korunması ve geri dönüşüme de büyük önem verdiklerini belirtti.

Konuşmaların ardından Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren okul ve öğrencilere ödülleri verildi.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement