Dünya Barışı İçin Bir Minik Kağıt Kuş - Son Dakika
Güncel

Dünya Barışı İçin Bir Minik Kağıt Kuş

Dünya Barışı İçin Bir Minik Kağıt Kuş

Hiroşima kurbanlarından Sadako'nun kağıttan katladığı turna kuşu, Pearl Harbor'da

20.09.2013 10:10

ABD'nin II. Dünya Savaşı sırasında Japonya'nın Hiroşima kentine attığı atom bombası nedeniyle kanser olan ve 12 yaşında hayata veda eden küçük bir kızın katladığı kağıt kuş, Pearl Harbor'da sergilenecek.

Kağıt kuşun Sadako Sasaki'nin ailesi tarafından dünya barışına katkıda bulunmak amacıyla bağışlandığı öğrenildi.

Küçük kızın yiğeni Yuji Sasaki, "Sadako ve ben, Hiroşima'ya atılan atom bombası nedeniyle çok acı çektik. Gelecekte başka çocukların, bu tür acılar yaşamasını istemiyoruz" dedi.

Tırnak büyüklüğündeki kağıt kuş, Pearl Harbor'daki ziyaretçi merkezinde Cumartesi günü açılacak sergide yer alacak.

Hiroşima'ya atom bombası atıldığında 2 yaşındaki Sadako, kan kanserine yakalanmıştı. "Her kim kağıttan bin turna kuşu katlarsa dileği kabul olur" efsanesine inanan Sadako, hasta yatağında günlerini kağıttan kuşlar katlayarak geçirmişti .Tek dileği sağlığına kavuşmak olan Sadako, 3 ay içinde 644 turna kuşu katladıktan sonra 25 Ekim 1955'te 12 yaşındayken hayata veda etmişti.

Hiroşima'ya 6 Ağustos 1945'te atılan atom bombası, 140 binden fazla insanın ölümüne neden olmuştu. Hiroşima'nın ardından 9 Ağustos'ta Nagazaki'ye atılan atom bombası ise 70 bin kişinin yaşamını yitirmesine yol açmıştı.

Öyküsü, tüm dünyada binlerce insanın dikkatini çeken Sadako'nun kağıttan katladığı kuşlar, barışın simgesi olmuştu.

Sadako'nun katladığı kuşlardan biri de 11 Eylül'de New York'taki Dünya Ticaret Merkezi kulelerine düzenlenen terör saldırısında ölenlerin anısına inşa edilen merkezde bulunuyor. - Hawaii

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünya Barışı İçin Bir Minik Kağıt Kuş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement