Dünya Barış Gününde Egiad'dan Barışa Çağrı - Son Dakika
Güncel

Dünya Barış Gününde Egiad'dan Barışa Çağrı

Dünya Barış Gününde Egiad\'dan Barışa Çağrı

Ege Genç İşadamları Derneği, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde temsil ettiği 3500 şirket, 550 iş insanı adına "Savaşa Dur" diyerek Dünya'ya barış çağrısında bulundu.

30.08.2013 16:53

EGİAD'dan yapılan açıklamada,Ortadoğu'daki karışıklıkların tüm Dünyayı etkileyerek telafisi imkansız yeni acılara yol açabileceğine işaret edilerek, her zamankinden daha fazla sağduyuya ihtiyaç olduğuna dikkat çekildi.

Türkiye'de 1 Eylül'de, uluslararası camiada 21 Eylül'de kutlanan Dünya Barış Günü'nün tüm insanlığı kucaklayan bir barış sürecinin başlangıcı olmasını dilediklerini belirten EGİAD Başkanı Seda Kaya "Çocuklar başta olmak üzere masum insanların öldüğü Suriye'deki iç savaş, Mısır'daki karışıklıklar o ülkelere acıdan başka birşey getirmemektedir. Ülkemizin çevresinde gerçekleşen bu olaylar, baskıcı rejimlerin kendi insanlarına yönelik şiddet kullanarak sürdürdükleri zulüm tüm dünyanın içini sızlatmaktadır. Bu kritik dönemde öncelikle kendi ülkemizde iç barışı korumaya odaklanmalı, dış politikada yanlış adımlar atmaktan kaçınmalıyız. Burada en büyük rehberimiz yine Atatürk'ün " Yurtta Barış Dünya'da Barış" ve " Savaşlar vatan savunması için olmadığı sürece cinayettir " sözleri olmalıdır. En kötü barışın en iyi savaştan daha iyi olduğu gerçeğinden hareketle ve Birinci Dünya Savaşı'ndan bugüne kadar dünyada savaşların olmadığı sadece 24 gün yaşandığını bilmek bile barışa ne kadar susamış olduğumuzun kanıtıdır. Yeryüzünde adaletin hakim olduğu, savaşın acılarının yaşanmadığı bir Dünya hayali ve barış dolu günlerin gelmesi dileğiyle Dünya Barış Günü hepimize kutlu olsun" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dünya Barış Gününde Egiad'dan Barışa Çağrı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement