Dünden Bugüne Vecihi Hürkuş Sergisi Bugün İnönü Stadı'nda Açıldı - Son Dakika
Güncel

Dünden Bugüne Vecihi Hürkuş Sergisi Bugün İnönü Stadı'nda Açıldı

Dünden Bugüne Vecihi Hürkuş Sergisi Bugün İnönü Stadı\'nda Açıldı

Tayyareci Vecihi Hürkuş Müzesi Derneği ve Beşiktaş Müzesi'nin ortaklaşa düzenlediği 'Dünden Bugüne Vecihi Hürkuş' sergisi bugün İnönü Stadı'nda açıldı.

19.09.2012 23:51

Sergide VECİHİ HÜRKUŞ'UN 1933 YILINDA ÜRETTİĞİ VECİHİ XV ADLI UÇAĞININ BİREBİR BOYUTLARDAKİ MODELİ DE YER ALDI

BEŞİKTAŞ MÜZE MÜDÜRÜ ZÜLAL GÖK İNÖNÜ STADI MÜZEMİZDE BÖYLE BİR SERGİ GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ İÇİN MUTLUYUZ

Tayyareci Vecihi Hürkuş Müzesi Derneği ve Beşiktaş Müzesi'nin ortaklaşa düzenlediği 'Dünden Bugüne Vecihi Hürkuş' sergisi bugün İnönü Stadı'nda açıldı.

Açılış için düzenlenen organizasyona Siyah Beyazlı yönetim kurulu üyesi Berkan Gocay, Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, BJK Müze Müdürü Zülal Gök, Tayyareci Vecihi Hürkuş Müzesi Derneği Başkanı Bahadır Gürer ve davetliler katıldı.

Tayyareci Vecihi Hürkuş Müzesi Derneği başkanı Bahadır Gürer yaptığı açıklamada Vecihi Hürkuş'un Türk havacılığı için çok önemli bir değer olduğunu belirterek, Vecihi Hürkuş, havacılıkta ilkleri ortaya koydu. Türk havacılığının temellerini attı ve girişimciliğiyle ilk Türk uçağını yarattı. 1933 yılında Vecihi Hürkuş tarafından yapılan 'Vecihi XV' uçağını sizlerle paylaştığımız için çok mutlu ve gururluyuz. BJK yönetim kuruluna bu önemli serginin havacılık tutkunlarıyla buluşmasına yardımcı olmasından dolayı çok teşekkür ediyorum dedi.

Beşiktaş Müze Müdürü Zülal Gök ise 'Dünden Bugüne Vecihi Hürkuş' sergisinin 1 ay süresince devam edeceğini belirtirken, Siyah Beyazlı kulüp olarak ilerleyen dönemlerle de benzer organizasyonların yapılacağını söyledi. Sergide Tayyareci Vecihi Hürkuş'un resimlerinin yanı sıra, Vecihi Hürkuş'un 1933 yılında ürettiği VECİHİ XV adlı uçağının birebir boyutlardaki modeli de yer aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dünden Bugüne Vecihi Hürkuş Sergisi Bugün İnönü Stadı'nda Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement