Dudak Dolgusunda Bilinmesi Gerekenler - Son Dakika
Güncel

Dudak Dolgusunda Bilinmesi Gerekenler

Dudak Dolgusunda Bilinmesi Gerekenler

Dudak estetiğinde tasarımın çok önemli olduğunu vurgulayan Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, dudak estetiği sanatını anlattı.

09.01.2019 08:32  Güncelleme: 08:33

Afrodit, Venüs ve Hera, antik çağdan itibaren kabul edilen ideal dudak şekillerinin örnekleri arasında geçer.

AFRODİT TİPİ DUDAK DOLGUSU

Afrodit dudağı altın orana sahip evrensel dudak şekillerinden birisidir. Afrodit tipi dudak dolgun, şekilli ve canlı dudakların simgesi durumundadır. Güzel dudak denildiğinde her kültürde akla muntazam kıvrımlı, dolgun ve renkli dudak gelir. Altın orana göre alt ve üst dudak kendi arasında belli bir simetriye sahip olunmalıdır. Üst dudak 1/3, alt dudak ise 2/3 oranında bir ölçüye sahip olmalıdır. Philtrum sırtı ile cupid yayı kıvrımlarının doğru bir şekilde planlanması da çok önemlidir. Afrodit tipi dudakta bütün bu kriterler göz önüne alınarak tasarım yapılır. Üst dudağın tam ortasından bulunan eros yayı kıvrımı daha belirgindir. Dudak konturu dışa doğru hafif çıkıntı yapacak şekilde tasarlanır. Ayrıca dudak pürüzsüz ve gergin olur.

VENÜS TİPİ DUDAK DOLGUSU

Venüs dudağı estetiğin tarihinde altın orana sahip olmasıyla ön plana çıkan dudak şekillerinden birisidir. Ağız genişliği yüz üzerinden uygulanan altın oranlar ile uyum sağlayacak şekildedir. Alt ve üst dudak kendi içinde orantılıdır. Alt dudak üst dudağa oranla daha fazla hacme sahiptir. Üst ve alt dudak çizgileri kıvrık, belirgin ve simetrik olarak tasarlanır.

HERA TİPİ DUDAK DOLGUSU

Mitolojinin en güzel kraliçelerinden olan Hera da sahip olduğu mükemmel dudak şekli ile dudak tasarımında ön plana çıkar. Konturları belirgin ve hacimli dudaklar sadece gençliğin değil güzelliğin ve cazibenin de göstergesi halindedir. Doğal dudak yapısı ince olan ya da yaş almaya bağlı olarak hacim kaybı olanlar için dudak dolgusu uygulanabilir. Hera tipi dudak tasarımı ile daha canlı, daha enerjik ve daha cazibeli bir görünüme kavuşulabilir.

YÜZ İFADESİ ENERJİK HALE GETİRİLEBİLİR

Dudak dolgusu yüzün karakteristik yapısını çok fazla değiştirmeden yüze sağlık, çekicilik, mutlu ve sıcak bir ifade verir. Mimiklerin ve yüz ifadelerinin daha fazla ortaya çıkmasını sağlar. Dolgun dudaklar, güzel gülümsemenin en önemli faktörleri arasındadır. Dudak dolgusu bir sanattır. Tasarımın doğru yapılabilmesi için estetik açıdan yeterli bilgiye sahip olunması gerekir. Doğal bir görünüm isteniyorsa alanında uzman bir estetik cerraha gidilmesi tavsiye edilir.

AĞRISIZ BİR İŞLEMDİR

10-15 dakikalık bir dolgu enjeksiyonu işlemi ile ağrı ve sızı hissedilmeksizin operasyon tamamlanır. Enjeksiyonun hemen ardından sonuçlar görünür hale gelir. İyileşme süreci olmaksızın rutin yaşantıya devam edilebildiği için öğle arası estetiği olarak da bilinir. Etkisi geçici olduğu için istendiği sürece yılda bir ya da iki kez tekrarlanması tavsiye edilir. Güzel bir gülümseme ve daha enerjik bir görünüm için en fazla talep edilen estetik işlemler arasındadır.

Dudak Dolgusunda Bilinmesi Gerekenler
Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dudak Dolgusunda Bilinmesi Gerekenler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement