DTK,'Demokratik Ekonomi Konferansı' Düzenleyecek - Son Dakika
Güncel

DTK,'Demokratik Ekonomi Konferansı' Düzenleyecek

DTK,\'Demokratik Ekonomi Konferansı\' Düzenleyecek

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyeleri ile Demokratik Ekonomi Konferansı düzenleyecek.

04.11.2014 13:43  Güncelleme: 13:55

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyeleri ile Demokratik Ekonomi Konferansı düzenleyecek. Konferans, Van'da 8-9 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek.

DTK tarafından Van'da 8-9 Kasım tarihleri arasında, DBP'li Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyeleri ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ile ortaklaşa, 'Toprağımızı, suyumuzu, enerjimizi komünleştirelim demokratik özgür yaşamı birlikte inşa edelim' sloganı ile Demokratik Ekonomi Konferansı düzenlenecek. DTK'dan konferansla ilgili yapılan açıklamada, bölgede uygulanan sömürgeciliğin, talana, sömürüye ve ranta dayalı bir ekonomik kırım politikası yarattığı öne sürülerek, "Ekonomik yaşamın ortadan kaldırılması sonucu ortaya çıkarılan bu yoksulluk, bölgesel geri kalmışlıkla açıklanmayacak biçimde bilinçli uygulanmaktadır. Bu da Kürtler üzerindeki kültürel soykırım politikasının ekonomik alandaki uygulanış biçimi olarak gerçekleşmektedir" denildi. - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DTK,'Demokratik Ekonomi Konferansı' Düzenleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement