DP Heyeti Lübnan'da: "Ortak Kültürel Geçmişe Sahip Ülkelerin Ortak Sorunlarının İstişare ile Çözüleceğine İnanıyoruz" - Son Dakika
Güncel

DP Heyeti Lübnan'da: "Ortak Kültürel Geçmişe Sahip Ülkelerin Ortak Sorunlarının İstişare ile Çözüleceğine İnanıyoruz"

DP Heyeti Lübnan\'da: "Ortak Kültürel Geçmişe Sahip Ülkelerin Ortak Sorunlarının İstişare ile Çözüleceğine İnanıyoruz"

Demokrat Parti (DP) heyeti, Orta Doğu turuna Lübnan’dan başladı. DP’nin göç ve sosyal politikalardan sorumlu Genel Başkanı Yardımcısı İlay Aksoy, “Ortak tarihi kültürel geçmişe sahip ülkelerin ortak sorunlarının istişare ile çözüleceğine inanıyoruz” dedi.

10.11.2022 13:50  Güncelleme: 13:58

Demokrat Parti (DP) heyeti, Orta Doğu turuna Lübnan'dan başladı. DP'nin göç ve sosyal politikalardan sorumlu Genel Başkanı Yardımcısı İlay Aksoy, "Ortak tarihi kültürel geçmişe sahip ülkelerin ortak sorunlarının istişare ile çözüleceğine inanıyoruz" dedi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Yardımcıları İlay Aksoy ve Hasan Can Akay ile Genel Başkan Başdanışmanı Yalçın Taze'den oluşan Demokrat Parti heyeti, Orta Doğu turuna Lübnan'dan başladı.

Üç günlük ziyaretin ilk gününde başkent Beyrut'ta, Lübnan Cumhuriyeti Göç Bakanı Issam Charafeddine ile görüşen heyet, Lübnan devletinin sığınmacı politikaları hakkında bilgi aldı.

Görüşmenin iki taraf açısından verimli geçtiğini belirten Demokrat Parti heyeti, Lübnan hükümetinin sığınmacı politikaları konusunda son derece kararlı ve bugün için başarılı olduğu görüşünü dile getirdi.

Charafeddine görüşmesinden sonra 13. Cumhurbaşkanı Mişel Aoun'un başdanışmanı ve Özgür Vatansever Hareketi Partisi yetkilisi Raymond Tarabay ve heyeti ile parti merkezinde bir araya gelen Demokrat Partililer, son olarak Suriye Arap Cumhuriyeti Beyrut Büyükelçisi Ali ABD Alkarim ile büyükelçilik konutunda buluştu. Görüşmeler sonrasında İlay Aksoy, "Ortak tarihi kültürel geçmişe sahip ülkelerin ortak sorunlarının istişare ile çözüleceğine inanıyoruz" dedi.

Heyet adına yapılan açıklamada ise "Nazik kabulleri için başta sayın bakana, Suriye Arap Cumhuriyeti Büyükelçisi ve maiyetine, Özgür Vatansever Hareketi heyetine ve elbette ziyaretlerde bizlere eşlik eden Prof. Dr. Mohamed Noureddine'e teşekkür ediyoruz" denildi.

Öte yandan, Demokrat Parti heyeti, Beyrut Büyükelçiliği'nde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 84. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen anma törenine de katıldı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel DP Heyeti Lübnan'da: 'Ortak Kültürel Geçmişe Sahip Ülkelerin Ortak Sorunlarının İstişare ile Çözüleceğine İnanıyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement