DOSAB Termik Santraline Hayır Platformu'ndan Tepki - Son Dakika
Güncel

DOSAB Termik Santraline Hayır Platformu'ndan Tepki

DOSAB Termik Santraline Hayır Platformu\'ndan Tepki

Bursa DOSAB'ta yapılması planlanan termik santralin, çevreyi kirleteceği yönünde görüş verdiği için görevden uzaklaştırıldığı iddia edilen Dr. Resul Özbek'e destek geldi.

30.12.2014 16:11  Güncelleme: 10:41

Bursa'nın merkez Osmangazi İlçesi Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde (DOSAB) yapılması planlanan termik santralin, çevreyi kirleteceği yönünde görüş verdiği için görevden uzaklaştırıldığı iddia edilen Bursa İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Resul Özbek'e 'Termik Santrale Hayır' platformundan destek geldi.

DOSAB Termik Santraline Hayır Platformu Üyeleri, Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nu protesto eden bir basın açıklaması yaptı. Çarşamba Valilik Binası önünde yapmayı planladıkları açıklamaya izin verilmemesi nedeniyle Osmangazi Metro İstasyonu önünde toplanan platform üyeleri, Bursa İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Resul Özbek'in DOSAB'da yapılması planlanan termik santrale olumsuz görüş beyan ettiği ve bu nedenle zorunlu izne çıkarıldığını iddia ettiler.

Platform üyeleri adına Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Doç. Dr. Ertuğrul Aksoy açıklama yaptı. Resul Özbek'in örnek bir davranış sergilediğini söyleyen Aksoy şöyle dedi:

"Bursa İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Resul Özbek, Bursa Valisi tarafından istifa etmeye zorlanıyor. Bu durumu şiddetle kınıyoruz. DOSAB termik santralinin ovanın ortasına yapılmasına olumsuz kurul görüşü verip, kararının arkasında durarak, insan ve çevre sağlığından yana onurlu tavır sergileyen kamu görevlimizi kutluyoruz. Yanında olduğumuzu, desteklediğimizi her türlü yardıma hazır olduğumuzu kamuoyu ile paylaşıyoruz."

Valilik makamının termik santral konusunda tarafsız olma, baskı ve güç kullanma yeri olmadığını ifade eden Aksoy, halk adına taraf olma, kanunları, yönetmelikleri, planları, uygulama ve uygulatma makamı olduğunu kaydetti. 'Vali istifa', 'Resul Özbek yalnız değildir' şeklinde slogan atan kalabalık, daha sonra olaysız dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DOSAB Termik Santraline Hayır Platformu'ndan Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement