Donald Trump, Dışişleri Bakanlığı İçin Putin'in Yakın Arkadaşını Seçti - Son Dakika
Güncel

Donald Trump, Dışişleri Bakanlığı İçin Putin'in Yakın Arkadaşını Seçti

ABD'nin yeni başkanı Donald Trump, Dışişleri Bakanlığı görevi için petrol-doğalgaz şirketi Exxon Mobil'in CEO'su ve Putin'in yakın arkadaşı Rex Tillerson'u seçti.

13.12.2016 10:08  Güncelleme: 12:36

ABD'nin yeni başkanı Donald Trump, Dışişleri Bakanlığı görevi için çok uluslu petrol ve doğalgaz şirketi Exxon Mobil'in CEO'su Rex Tillerson'u seçti. Tillerson, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e çok yakın bir isim olarak biliniyor.

PETROL VE DOĞALGAZ ŞİRKETİ VAR

ABD'de 8 Kasım'da yapılan seçimlerde başkan seçilen Trump'ın, kabinesindeki en önemli koltuklardan biri olan Dışişleri Bakanlığı için kararını verdiği bildirildi.

Associated Press'in haberine göre, Trump, oluşturduğu 'milyonerler kabinesi'nin Dışişleri Bakanlığı koltuğuna, ABD merkezli petrol ve doğalgaz şirketi Exxon Mobil'in Genel Müdürü Rex Tillerson'u (64) oturtmaya karar verdi.


PUTİN'E ÇOK YAKIN BİR İSİM

Exxon şirketi, Rusya'nın da aralarında olduğu 50'den fazla ülkede faaliyet gösteriyor. 2013'te Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Tillerson'a 'dostluk nişanı' vermişti.

Wall Street Journal geçen hafta yayımladığı bir haberde Exxon Mobil CEO'su için "Putin'e Tillerson'dan daha yakın sadece birkaç ABD vatandaşı vardır" ifadesini kullanmıştı. Gazeteye konuşan kaynaklar, Tillerson'un, Putin'in Boris Yeltsin döneminden beri tanıdığını belirtmişti.

Donald Trump, Dışişleri Bakanlığı İçin Putin\'in Yakın Arkadaşını Seçti

Son Dakika Güncel Donald Trump, Dışişleri Bakanlığı İçin Putin'in Yakın Arkadaşını Seçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement