Doktorlar Kalp Kapağını Ameliyatsız Değiştirdi - Son Dakika
Güncel

Doktorlar Kalp Kapağını Ameliyatsız Değiştirdi

Doktorlar Kalp Kapağını Ameliyatsız Değiştirdi

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde ilk kez ameliyatsız kalp kapağı değiştirme işlemi yapıldı.

02.06.2016 18:49

Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kardiyoloji Anjiyo laboratuarında Şanlıurfa'da bir ilk olan ameliyatsız aort kapak değişimi yapıldı.
İleri derecede kronik akciğer hastalığı ve kalp yetersizliği olan 85 yaşında İ. E isimli erkek hasta ile diyalize giren, astım ve koroner arter hastalığı olan 76 yaşındaki M.B. isimli bayan hastaya başarılı bir şekilde aort kapağı yerleştirildi. Bu iki hastada da ileri derecede aort darlığı mevcuttu. Kardiyoloji&Kalp Damar Cerrahisi konseyinde bu hastalara ameliyatı riskli görülerek katater aracılı aort kapak değişim işlemi uygulaması kararı verildi.
İşlemler, Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji ABD Başkanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir'in eşliğinde, Doç. Dr. Yusuf Sezen, Doç. Dr. Zekeriya Kaya, Yrd. Doç. Dr. Feyzullah Beşli, Yrd. Doç. Dr. Halil Altıparmak'dan oluşan öğretim üyeleri, anestezi ekibi desteğinde yapıldı.
Kardiyoloji Kliniği olarak en son uygulanan işlemleri başarılı bir şekilde gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığımız gündür diyen Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Recep Demirbağ; "Daha öncede yapılan periferik damar hastalar ve tam tıkalı koroner damar müdahalelerine TAVI denilen ameliyatsız kapak değişiminin eklenmiş olması Şanlıurfa'mız ve kliniğimiz adına önemli bir kazanımdır" dedi.

ŞANLIURFA'DA YAPILAN İLK OPERASYON
Prof. Dr. Demirbağ; "Bu hastaların işlem öncesi detaylı bir şekilde değerlendirilmesi yapıldı ve kalp kapakları ameliyatsız bir şekilde değiştirildi. İki hastamızda da başarılı bir şekilde uygulandı, inşallah bu başarılı operasyonlarımıza devam edeceğiz. Bu Şanlıurfa'da yaptığımız ilk işlem, bu açıdan da bizim için çok önemli" diyerek emeği geçen tüm ekip arkadaşlarına teşekkür etti. (Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Doktorlar Kalp Kapağını Ameliyatsız Değiştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement